Zelfgemaakt bolusijs, ze staan er bij kaasboerderij Ter Nisse voor in de rij
Zeeuws etenBolusijs met echte stukjes bolus, aardbeienijs of ijs met zwarte bessen. Zelfgemaakt met puur fruit uit de streek. Zonder smaak- en kleurstoffen. Met de tropische temperaturen staan mensen er voor in de rij bij Kaasboerderij Ter Nisse. ,,Door de hitte loopt ons ijs echt als een trein.”
Delen per e-mail
Eigenlijk heeft ze geen tijd. Lenny Nieuwenhuijse, die samen met haar man Marco en zoon Rick, een melkveehouderij annex kaasmakerij drijft, is van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in de weer. ,,Wij boeren maken nu langere dagen dan gewoonlijk. Door de hittegolf moeten de koeien 's ochtends vroeger naar buiten. Op het heetst van de dag staan ze binnen, om ze 's avonds laat weer even uit te laten. Daardoor hebben we nu zelf korte nachtjes. Maar we hebben geen keus, we moeten volle bak doorgaan.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMRECENSIE EETRUBRIEK
Bij Roekoekoe in Zierikzee staan wereldgerechten op de kaart
Verwennerij met een internationaal tintje. Van een sunday brunch, een Japanse ramen tot een Ierse X-mas hamper, een tas vol lekkers. Niets gaat Sander en Eline Kloet van Roekoekoe in Zierikzee te ver als het om eten gaat. Ze proberen ondanks de verplichte sluiting zoveel mogelijk plezier uit deze uitzonderlijke tijd te halen. -
PREMIUMZeeuws eten
Zeeuws Genieten haalt Frankrijk naar de polder van Waarde
Zo’n vijf uur rijden van Parijs vind je in Waarde een table d’hôtes. Naar goed Frans voorbeeld verzorgt Iris Goud op minicamping Zeeuws Genieten wekelijks een eenvoudige, doch voedzame maaltijd waar je zo bij kan aanschuiven. -
PREMIUMCOLUMN MARGOT VERHAAGEN
Bij de wortel aangetast
Het leven van mijn ouders is aan de wortel aangetast. Die uitdrukking heb ik niet van mijzelf, maar dat schreef Vincent van Gogh in een brief aan zijn boer Theo vanuit Auvers-sur-Oise. Hij probeerde daarmee zijn triestheid en eenzaamheid uit te drukken. Gelukkig voor ons schilderde hij vervolgens een paar prachtige doeken. -
Barista Rob Clarijs heeft eigen koffiemerk De Zeeuwse Branding
Lange tijd had Rob Clarijs vrijwel niks met koffie. Tot hij de smaak van het bakkie troost te pakken kreeg. Inmiddels heeft hij een eigen merk koffiebonen. De pakken De Zeeuwse Branding vinden normaal gesproken goed hun weg naar de klant, maar nu cafés en restaurants gesloten zijn, ligt alles bijna stil. Bijna. -
PREMIUMEETRUBRIEK
De vis is dik in orde bij De Zeezot in Westkapelle
Als je vanaf de zeedijk het dorp Westkapelle in fietst zonder te remmen, dan kom je tot stilstand bij Brasserie de Zeezot. Een afstandje van niks. Vandaar dat de vis er spartelvers is. Gasten kunnen er weer volop van genieten.
-
PREMIUMZeeland eet
Bij van Dijk in Koewacht houdt het bij de klassiekers
Ooit was het een café in Koewacht waar je bij je pintje een biefstuk kon bestellen. Tegenwoordig staat Bij van Dijk in de regio bekend als modern restaurant met een klassieke kaart. Ook nu de deur op slot is, vindt de paling in ’t groen gretig aftrek. -
Vleugje Italië uit Tholen
Dit najaar zit een reisje naar een van de zonnige Italiaanse eilanden er niet in. Maar geen nood. Voor de zilte, typisch Italiaanse smaakmaker bottarga hoef je niet eens de provincie uit. Onze bottarga komt uit de Oosterschelde en is op Tholen als ‘Zeeuwse kaviaar’ te koop. -
PREMIUMZeeuws eten
Eén van de grootste witlofverpakkers van Europa huist in Sint Philipsland
Witlof is een wintergroente, maar de knapperige stronkjes liggen het jaarrond in de schappen. Dat is mogelijk dankzij moderne inpandige teelt. Maar nu het geheim: één van de grootste witlofverpakkers van Europa huist in Sint Philipsland. Bij Reijnpack gaan jaarlijks miljoenen kilo’s wit- en roodlof de deur uit.