Chris van Pagee snijdt lamsoren bij Waarde.
Volledig scherm
PREMIUM
Chris van Pagee snijdt lamsoren bij Waarde. © Johan Van Der Heijden

Zeeuwse lamsoren zijn perfect bij vis én vlees

KRABBENDIJKE - Lamsoren staan bekend als het zilte neefje van spinazie. De bereiding is echter heel anders, weet Chris van Pagee van VPG Zeegroenten in Krabbendijke. ,,Als je lamsoren kapot kookt, verliest het alles.”

Rechttoe-rechtaan-koks doen het regelmatig. De spinazie helemaal ‘plat’ koken. Doodzonde. Dat geldt ook voor lamsoren. De karakteristieke zilte smaak, de vitamines, allemaal foetsie als je de lamsoren te lang laat watertrappelen in kokend water. ,,Je moet ze wassen in koud water, daarna twee, drie minuten blancheren en dan is het fantastisch”, vertelt Chris van Pagee. ,,Normaal zeg je: ‘wat uit de zee komt, hoort bij iets anders wat uit de zee komt’. Lamsoren zijn heerlijk bij kabeljauw of zalm met krieltjes, maar ook bij vlees als lam is het perfect.”

Verkoop is gekelderd

  1. Bakken vol aardbeien bij fruitboerderij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restaurants ligt stil
    PREMIUM
    Zeeuws eten

    Bakken vol aardbeien bij fruitboer­de­rij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restau­rants ligt stil

    OUWERKERK - Dat genot soms samengaat met gezondheid, bewijst de aardbei. Rood en rijp smaakt en ruikt deze schijnvrucht bijna zo bedwelmend als de eerste zomerdagen. Daarnaast knalt de rode rakker ook nog eens van de vitamine C, nodig voor de weerstand. Dat komt mooi uit, want de zomerkoninkjes van Wim en Joleen Remeeus van Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk liggen klaar om ervan te smullen.