Zeeuwse asperges van de koude grond
uit etenHet is een bijzondere week voor Niek en Bastiaan Dikker van aspergekwekerij Spitsbroek uit Eede. Ze nemen officieel het bedrijf over van hun ouders.
Delen per e-mail
,,Voor de klanten verandert er niets,” vertelt Niek trots. ,,Ik ben nu verantwoordelijk voor de verkoop, mijn broer Bastiaan zorgt voor de kweek en de kwaliteit van de grond. We proberen zoveel mogelijk biologisch te telen en gebruiken geen verwarming. Onze asperges komen dus van de koude grond. Er ligt wel plastic. Als het kouder is, draaien we dat met de zwarte kant naar boven. Zwart trekt warmte aan. Wordt het te warm, dan draaien we de witte kant weer naar boven. Zo regelen we dat niet alle asperges tegelijk komen. Dit is de normale tijd voor het begin van het seizoen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Paskal Jakobsen stopt met eetcafé Hard & Ziel
-
PREMIUM
Om te zoenen: chocoladedessert van Paul Melis van De Werf in Veere
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Paul Melis van De Werf in Veere maakt een chocoladedessert. -
PREMIUM
Vlees van eigen mesterij uit Schoondijke
November is de slachtmaand. We gaan deze maand op bezoek bij Zeeuwse slagers die nog zelf slachten, zoals Peter Tresonie uit Schoondijke. -
PREMIUMuit eten
In de tuin van El Mosquito waan je je op een Zuid Spaanse hacienda
Voor onvervalst Spaans eten hoef je niet naar Spanje. Dat vind je ook in Zeeland. Zoals bij het nieuwe restaurant El Mosquito in de Sint Janstraat in Middelburg. Niet alleen de gerechten hier komen van het Iberisch schiereiland, ook de voertaal in de keuken is Spaans. -
PREMIUM
Verse vis van Chris; aan huis bezorgd in de Visbox
Chris Hofman uit Arnemuiden is een harde werker. Om 04.00 uur begint hij in Yerseke bij een groothandel in vis. In de middag levert hij via zijn eigen website vis aan particulieren. Daarnaast heeft hij zelfs een heuse ‘Visbox’ bedacht die je eens per maand kunt bestellen en waar per keer vijf verschillende vacuümverpakte vissoorten in zitten.
-
PREMIUM
Ouderwets lekkere koekjes van de Smulkamer
,,Wat ontzettend leuk dat we in de krant komen”, reageert Ingrid Mangert uit Goes, werkzaam bij Gors. ,,Vooral voor onze cliënten natuurlijk. Deze medewerkers hebben allen een functiebeperking.” Bij de Smulkamer, onderdeel van Gors, bakken ze heerlijke ouderwetse koekjes. Zandkoekjes, Zeeuws speculaas maar ook boterkoek en Goese moppen. -
PREMIUMuit eten
Marc Vos van De Houtzaagwerf maakt muziek voor de papillen: een rolmops met fluitenkruid
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: kok Marc Vos van restaurant De Houtzaagwerf in Kortgene maakt een rolmops van wijting en fluitenkruid. -
VIDEO
De koe lo kai van Kim is een winnaar: ‘Alles wat je zelf maakt, is lekkerder’
HULST - Dromen mag. En dus ziet de Kim van de Velde zichzelf best achter de pannen van haar eigen bistro staan. ,,Het zal bij dromen blijven.” Daarom kookt de Hulsterse thuis de sterren van de hemel. Haar koe lo kai is een echte winnaar.