Volledig scherm
PREMIUM
By Juuls in Domburg. © Dirk-Jan Gjeltema

Voor de ribeye van By Juuls rijden we met alle liefde een kwartier door Domburg

RecensieDOMBURG - Bestellen we precies die gerechten die By Juuls in Domburg binnenkort van de kaart schrapt. Gelukkig blijkt de ribeye met chimichurri nog een twistpunt.

De strandstoelen liggen nog onder een dikke winterdeken en blijven daar voorlopig ook. Guur dat het is in Domburg in de eerste dagen van 2020. Toeristen denken daar anders over. Die zetten zelfs in de winter massaal koers naar het Walcherse kustplaatsje. Het is daarom zoeken naar die ene speld in de hooiberg. In Domburg bedoelen ze daar een parkeerplaats mee. Hoe lang doen we er over? Een kwartier, twintig minuten? En of we op de uiteindelijk secuur uitgekozen parking wel mogen staan, weten we eigenlijk ook niet. 

Waar we vanavond moeten zijn, is gelukkig wel helder. Bij By Juuls in de Ooststraat. Dat de temperatuur net boven het vriespunt ligt, deert de Duitse toerist niet. Die ploft gewoon neer op het terras van By Juuls, alsof dit weekend Jazz by the sea begint.