Veel meer dan een clublokaal voor loodsen
Uit EtenOnder het toeziend oog van Michiel de Ruyter en met een dromerige blik op de ondergaande zon is de Belgische Loodsensociëteit een fijne plek om in Vlissingen aan te meren.
De Boulevard is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, dus wij parkeren elders in de Vlissingse binnenstad en lopen via het gezellige horecaplein Bellamypark, langs de jacht- en loodsenhaven, de boulevard op. Wat heb je hier toch een fantastisch uitzicht. Zon, zee, grote zeeschepen op werpafstand en heen en weer pendelende loodsbootjes. En Michiel de Ruyter die goedkeurend toekijkt. Vanavond kan hij zelfs de masten in de jachthaven van Breskens onderscheiden, want het zicht is overweldigend helder. We laten het aantrekkelijke terras van de Belgische Loodsensociëteit voor wat het is, want we willen de sfeer binnen proeven.
En is dat een goede keuze?
Binnen komen en gaan de hotelgasten en aan de bar zitten twee loodsen die, na hun dienst, nog een Belgische pint drinken en een maaltijd nuttigen. Dat is precies waarom de sociëteit in 1884 is ontstaan; een clubhuis voor de leden van de Belgische loodsenvereniging. Pas later zijn het restaurant en hotel toegevoegd. Brigiet en Dennis Jansens zijn nu acht jaar eigenaar en Dennis vertelt enthousiast over de aanpassingen die sindsdien zijn gedaan. Een fijne gastheer die Dennis, met aandacht en een vriendelijk praatje voor iedereen.
Op de prima zittende stoelen overzien we het restaurant. Strak en ruim ingericht met een hoog plafond, wat gelukkig niet ten koste gaat van de akoestiek.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMcolumn margot verhaagen
De heer Parkinson had hem in de wurggreep en corona gaf de doorslag
Mijn lieve, bijzondere vader overleed vorige week op een mooie lentedag. Hij is 87 jaar geworden en was moe gestreden. De heer Parkinson had hem in de wurggreep en corona gaf de doorslag. -
Kerstkrans
Aan mijn voordeur hangt inmiddels een kerstkrans. Deze keer heb ik er een laten maken en grappig genoeg zitten er besjes in die de vogels proberen op te eten. Vooruit dan maar. De kerstkrans is een teken van geluk, leven en bloei. Maar ook van eeuwig leven en eeuwige liefde, omdat de cirkelvorm geen begin- en eindpunt heeft. -
Een man verspreidde foto van crash onder medepassagiers: hoe kan dat?
Het was een flinke schok voor passagiers die afgelopen zaterdag op Schiphol in een vliegtuig wachtten: ze ontvingen zomaar een foto van een vliegtuigramp op hun iPhones. Hoe kan dat gebeuren, en wat doe je eraan? -
PREMIUMUit Eten
Toch nog op wolkjes de deur uit bij Sam
Bij Italiaans restaurant Sam in Tholen is de bediening rap en vrolijk. Ook de klassieke tiramisu valt in de smaak. Met de hoofdgerechten gooit het restaurant minder hoge ogen. -
Koken & Eten
Zo hou je de hele dag door energie: ‘Alleen wielrenners mogen ontbijten met veel suikers’
Ongeacht of je verkeersleider bent, een IT-er, stratenmaker of hoe je je dag indeelt; niemand zit te wachten op een middagdip. ,,Door bewust te letten op wat je eet, en wanneer, kun je de hele dag door scherp blijven.”
-
PREMIUMuit eten
Brasserie Maritime in Zierikzee: perfecte vis met een likje fusion
Bij Brasserie Maritime in Zierikzee komen gasten nu voor de kostelijke doch kostbare Oosterscheldekreeft, maar wij gewone stervelingen happen ons door het drie gangen menu. En dat is geen kwelling. -
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.” -
Culinaire verwennerij op hoog niveau