PREMIUM
Tjap wui tsui mien: pareltje uit de Kantonese keuken doet het altijd goed bij Moy Fa in Axel
zeeland eetZolang restaurants de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Akuen Liu van Moy Fa in Axel maakt tjap wui tsui mien.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen -
PREMIUMzomerserie: mijn favoriet
De ondergaande zon op je bord
Wat doe je als je een vriendin en een zoon hebt die geweldig koken, en je uit eten wilt zonder het gevoel te hebben dat je thuis toch lekkerder eet? Dan laat je je verrassen bij de Houtzaagwerf onder een dijk net buiten Kortgene. De Houtzaagwerf is een restaurant zonder enige opsmuk maar met eten dat telkens verrast en een ambiance die zeker op een een mooie zonnige dag niet is te overtreffen. -
PREMIUMUit Eten
Bij Bistro LaFayette wordt niet met de Franse slag gekookt
De deur zwaait open en naast een stevige blues uit de speaker en de geur van gegrild vlees komt ons een hartelijk ,,Wees welkom en kom erin!” tegemoet. We zijn neergestreken in Biervliet, bij Bistro Lafayette. -
Het kopen van lokale producten is steeds meer een issue
Deze tijd vraagt om goede initiatieven op het gebied van eten, drinken en duurzaamheid. Daarom is het ook zo goed dat Slow Food Zeeland nieuw leven ingeblazen is. -
Culinaire verwennerij op hoog niveau
-
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
-
-
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
PREMIUMcolumn margot verhaagen
Nieuws
Was het achtuur journaal altijd een soort van vast moment op de dag; steeds meer en meer kan ik al die onderwerpen niet meer aan. Wat een bak ellende wordt er over ons uitgestort en wat maken we er met z’n allen een puinhoop van. Ja, allemaal doen we daar aan mee. Mooier kan het ik op deze vrijdagochtend niet maken.