Tiramisu van Hubert: Italian job done!
uit eten / videoDochterlief van zijn nicht smeekt er steevast om: ‘Hubert, wanneer maak je weer tiramisu?’ Als ze snel is, kan ze proeven, want deze week maakt Hubert Potter (61) uit Goes weer eens een schaal tiramisu. ,,Ik denk dat ik haar een stuk ga brengen.”
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeuwse thuiskoks - video
Vegan koken is voor Anouk een sport, haar vleesloze curry is ‘buitenaards lekker’
MIDDELBURG - Nee, Anouk Seegers is niet vegan. Maar ze draait haar hand niet om voor een experiment zonder dierlijke producten. Haar vegan curry, ook wel boerencurry of ‘mercurryus’, tovert ze geregeld op tafel. ,,Je hoeft niet elke dag vlees te eten.” -
PREMIUM
Auke tovert met veel geduld een krachtige bisque op tafel: ‘Echt heerlijk!’
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Sous-chef Auke Boone van Zilt & Zout in Retranchement maakt kreeftenbisque. -
PREMIUMuit eten
Zeeuwse asperges van de koude grond
Het is een bijzondere week voor Niek en Bastiaan Dikker van aspergekwekerij Spitsbroek uit Eede. Ze nemen officieel het bedrijf over van hun ouders. -
Barista Rob Clarijs heeft eigen koffiemerk De Zeeuwse Branding
Lange tijd had Rob Clarijs vrijwel niks met koffie. Tot hij de smaak van het bakkie troost te pakken kreeg. Inmiddels heeft hij een eigen merk koffiebonen. De pakken De Zeeuwse Branding vinden normaal gesproken goed hun weg naar de klant, maar nu cafés en restaurants gesloten zijn, ligt alles bijna stil. Bijna. -
PREMIUM
Verse vis van Chris; aan huis bezorgd in de Visbox
Chris Hofman uit Arnemuiden is een harde werker. Om 04.00 uur begint hij in Yerseke bij een groothandel in vis. In de middag levert hij via zijn eigen website vis aan particulieren. Daarnaast heeft hij zelfs een heuse ‘Visbox’ bedacht die je eens per maand kunt bestellen en waar per keer vijf verschillende vacuümverpakte vissoorten in zitten.
-
PREMIUMZeeland eet
Bij van Dijk in Koewacht houdt het bij de klassiekers
Ooit was het een café in Koewacht waar je bij je pintje een biefstuk kon bestellen. Tegenwoordig staat Bij van Dijk in de regio bekend als modern restaurant met een klassieke kaart. Ook nu de deur op slot is, vindt de paling in ’t groen gretig aftrek. -
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje. -
Paskal Jakobsen stopt met eetcafé Hard & Ziel