Thuiskok Arjen uit Kloetinge maakt confit de canard: ‘Zelfs de 5-jarige dochter smult ervan’

VIDEOArjen de Wilde uit Kloetinge neemt altijd een extra koffer mee op reis. Onderweg sprokkelt hij blikjes, pakjes en potjes met etenswaar bij elkaar. Die ‘smokkelt’ hij aan het eind van de vakantie mee naar huis. Daar, in eigen keuken, experimenteert hij er lustig op los met al dat lekkers.

 1. Een straatbeeld zonder warme bakkers, daar moet je toch niet aan denken?
  PREMIUM

  Een straat­beeld zonder warme bakkers, daar moet je toch niet aan denken?

  Beoefenaars van ambachtelijke beroepen zoals de bakkers hebben het moeilijk. Niet alleen het personeelstekort speelt hen parten, ook de hoge energie- en grondstofprijzen vormen een bedreiging voor deze bedrijfstak. Alleen een straatbeeld zonder warme bakkers en de geur van versgebakken brood, daar moet je toch niet aan denken? We volgen komende weken ambachtelijke Zeeuwse bakkers en tekenen hun verhaal op.
 2. Overal stalletjes langs de weg; je hoeft alleen nog maar te stoppen #5
  PREMIUM

  Overal stalletjes langs de weg; je hoeft alleen nog maar te stoppen #5

  Hoe leuk is het om overal stalletjes langs de weg te zien. Als je het over lokaal eten hebt is dit wellicht wel het summum. Mensen die hun eigen producten uit de tuin of van het land zo verkopen. Vruchten, groenten, zelfgemaakte jams, eieren of honing. Er zijn zelfs stalletjes waar je met de pin kunt betalen. Wanneer je er op gaat letten, zullen ze je niet ontgaan. Dan is het alleen nog een kwestie van stoppen.