PREMIUM
Tarbot is de koning onder de zeevissen
uit etenNu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Bart Grahame van De Vijverhoeve in Sint Anna ter Muiden trapt af met een klassieker van zijn vader Jan: tarbot met dijonnaise.
Delen per e-mail
Tarbot staat al 30 jaar op de kaart van De Vijverhoeve. ,,Wat mij betreft is het de koning van de zeevissen. Mijn vader maakte al tarbot toen ik nog een jongetje was. Ik ben zowat opgegroeid in de keuken. Machtig interessant vond ik die grote vissen. Ik denk dat ik toen al inspiratie voor mijn vak heb opgevist...”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
UIT ETEN De gehaktballen van In de Gouwe Gheijt in Grijpskerke smaken als vroeger thuis
De eigenaren van In de Gouwe Gheijt in Grijpskerke waren lekker op dreef afgelopen zomer. Naast vaste gasten deden veel toeristen het eetcafé aan. Nu ze voor de tweede keer de deur moeten sluiten, houden ze hun adem in. -
PREMIUM
COLUMN MARGOT VERHAAGEN Bij de wortel aangetast
Het leven van mijn ouders is aan de wortel aangetast. Die uitdrukking heb ik niet van mijzelf, maar dat schreef Vincent van Gogh in een brief aan zijn boer Theo vanuit Auvers-sur-Oise. Hij probeerde daarmee zijn triestheid en eenzaamheid uit te drukken. Gelukkig voor ons schilderde hij vervolgens een paar prachtige doeken. -
PREMIUM
Zeeland eet Bij van Dijk in Koewacht houdt het bij de klassiekers
Ooit was het een café in Koewacht waar je bij je pintje een biefstuk kon bestellen. Tegenwoordig staat Bij van Dijk in de regio bekend als modern restaurant met een klassieke kaart. Ook nu de deur op slot is, vindt de paling in ’t groen gretig aftrek. -
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje. -
PREMIUM
EETRUBRIEK Ondanks de regels veel gezelligheid bij De Eenhoorn in Oostburg: ‘Mensen zijn blij dat ze weer eens uit eten kunnen’
OOSTBURG - Het zonovergoten terras van De Eenhoorn in Oostburg stroomt meteen vol op die bewuste Pinkstermaandag. Dat er geen ganzenlever en Oosterscheldekreeft op de kaart staat, deert de gasten niets. Eindelijk weer eens een uitje.
-
PREMIUM
Zeeuws eten Zeeuws Genieten haalt Frankrijk naar de polder van Waarde
Zo’n vijf uur rijden van Parijs vind je in Waarde een table d’hôtes. Naar goed Frans voorbeeld verzorgt Iris Goud op minicamping Zeeuws Genieten wekelijks een eenvoudige, doch voedzame maaltijd waar je zo bij kan aanschuiven. -
PREMIUM
Zeeuws eten Loverendale wordt in nieuw jasje gestoken, maar de peren smaken al vanouds
OOSTKAPELLE - Tim Moerman is mede-eigenaar van Loverendale en eigenaar van boomgaard van Ter Linde in Oostkapelle. ,,Dit is de eerste biologisch-dynamische boerderij van Nederland. Loverendale bestaat al 95 jaar en is van oudsher een broedplaats voor nieuwe ideeën. Nu zijn we volop bezig om de boerderij in een nieuw jasje te steken en onszelf zo voor te bereiden op de toekomst waarbij lokale beleving voorop staat”, zegt Moerman. -
PREMIUM
Zeeuwse thuiskoks - video Met dit recept maak je volgens Rudi uit Aardenburg de allerlekkerste pannenkoeken