PREMIUM
Tarbot is de koning onder de zeevissen
uit etenNu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Bart Grahame van De Vijverhoeve in Sint Anna ter Muiden trapt af met een klassieker van zijn vader Jan: tarbot met dijonnaise.
Delen per e-mail
Tarbot staat al 30 jaar op de kaart van De Vijverhoeve. ,,Wat mij betreft is het de koning van de zeevissen. Mijn vader maakte al tarbot toen ik nog een jongetje was. Ik ben zowat opgegroeid in de keuken. Machtig interessant vond ik die grote vissen. Ik denk dat ik toen al inspiratie voor mijn vak heb opgevist...”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMCOLUMN MARGOT VERHAAGEN
Een venijnig staartje
Laatst was ik een paar dagen met een vriendin wandelen naar en over Goeree-Overflakkee. Zo de Brouwersdam over te lopen is een feest van zee, strand en het gekrijs van meeuwen. Je weet meteen weer waarom het leven aan de kust zo mooi is. Heen liepen we via Goedereede naar Ouddorp en de dag erna weer terug langs de Grevelingen naar Zeeland. Hoewel Goeree zomaar een Zeeuws eiland zou kunnen zijn. -
PREMIUMUIT ETEN
Sushi Lushi in Bruinisse: Sushi ‘per boot’ bij je thuisbezorgd
We kunnen even niet meer op restaurant, zoals de Vlamingen dat zo mooi zeggen. Afhalen en thuisbezorging van maaltijden blijven wel mogelijk. Zus Louise en broer Thomas Hagendijk uit Bruinisse zijn tijdens de eerste horecasluiting in dat gat gesprongen. Hun bedrijfje Sushi Lushi bezorgt Japanse hapjes aan huis. -
PREMIUMuit eten | video
‘Hiervoor kan ik mijn man, die niet van soep houdt, wakker maken’
Na bijna dertig jaar kookervaring bij Culinair Gilde Zeeland, staat Elma van Winsen behoorlijk haar mannetje in de keuken. Haar kookschrift staat vol mooie recepten met soms ingewikkelde technieken. Toch kiest ze nu voor eenvoud. ,,Deze garnalenbisque kan iedereen maken en is bijzonder smaakvol. Zo lekker dat ik mijn man, die niet van soep houdt, ervoor wakker kan maken.’’ -
PREMIUMvideo
Mark Neelemans maakt duivels lekkere waterzooi: ‘Ik kook altijd iets speciaals’
TERNEUZEN - De familie van Mark Neelemans uit Terneuzen kun je ‘s nachts wakker maken voor zijn gerechten. De waterzooi van zeeduivel met saffraansaus is een favoriet. -
Niet naar het restaurant met kerst? Coquilles van De Wig in Renesse eet je gewoon thuis
RENESSE - Afhalen? Jimmy Verboom zag het aanvankelijk niet zitten. Nu de kerstdagen naderen, gaat De Wig in Renesse alsnog overstag. ,,Dankzij onze kerstbox hoef je niet de hele middag in de keuken te staan.”
-
PREMIUMvideo
Anne-Marie's pizza's brengen Italië naar Ellemeet
In Ellemeet geurt het dikwijls naar Italië. Geen wonder want Anne-Marie Maartens bakt regelmatig authentieke pizza’s in een houtgestookte pizza-oven. ,,Het is zo leuk om zelf pizza te maken. En dat vuur heeft ook iets romantisch. Het voelt alsof je in Italië bent.” -
PREMIUMuit eten
In de tuin van El Mosquito waan je je op een Zuid Spaanse hacienda
Voor onvervalst Spaans eten hoef je niet naar Spanje. Dat vind je ook in Zeeland. Zoals bij het nieuwe restaurant El Mosquito in de Sint Janstraat in Middelburg. Niet alleen de gerechten hier komen van het Iberisch schiereiland, ook de voertaal in de keuken is Spaans. -
PREMIUMuit eten
Hof van Holland in Tholen heeft gamba’s in kreeftensaus om voor om te rijden
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Marja van Dijke van Hof van Holland in Tholen kookt gamba’s in kreeftensaus.