Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok en mede-eigenaar Joris Swennen (links) en kok Séan Kuypers in de keuken van Stadscafé De Dighter. © Ruben Oreel

Stadscafé De Dighter in Vlissingen beweegt mee met de seizoenen


De poëzie van Jacobus Bellamy op de muren van Stadscafé De Dighter doet ons weinig. De gastvrijheid en het eten in zijn geboortehuis bevallen ons een stuk beter.

Op het terras van Stadscafé De Dighter zit een flinke kluit mannen en vrouwen gezellig te keuvelen. Opmerkelijk voor een herfstachtige maandagavond. Wij stiefelen naar binnen, op naar een warme maaltijd. ,,Kies maar snel een tafeltje, straks komt de hele bubs naar binnen. De meesten zijn vaste gasten die voor de wekelijkse daghap komen’’, zegt eigenaar Jacqueline de Meijer. Ze runt de zaak samen met haar partner Anton Swennen en zoon Joris, die de keuken bestiert. ,,Vooraf weten we precies hoeveel eters er komen. Om half zeven gaan die allemaal tegelijk aan tafel.’’ Ha, hier geldt de Vlissingse aanpak: geen gezeur, alles kan. Daar houden we van.