PREMIUM
Schelp
column margot verhaagenAfgelopen dagen lagen er door de storm grote bergen schelpen op het strand. Niet bepaald een fijn gevoel aan je blote voeten die schelpen, maar onder mijn hardloopschoenen knisperden ze lekker weg. Na een zuidwesterstorm kun je het beste fossiele schelpen zoeken, las ik ergens. Door de wind worden deze losgewoeld uit de onderlagen. Er zullen er nu wel een hoop van op het strand liggen.
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeland eet
Bij van Dijk in Koewacht houdt het bij de klassiekers
Ooit was het een café in Koewacht waar je bij je pintje een biefstuk kon bestellen. Tegenwoordig staat Bij van Dijk in de regio bekend als modern restaurant met een klassieke kaart. Ook nu de deur op slot is, vindt de paling in ’t groen gretig aftrek. -
PREMIUM
Kaas met een Zeeuws luchtje
Het is Nationale Kaasweek, een initiatief van het Vakcentrum voor zelfstandige retailondernemers. In Zeeland doet onder meer Ruben's Kaasspeciaalzaak in Terneuzen mee. Eigenaresse Anja Ruben promoot deze week vooral Noord-Hollandse kazen die in de Zeeuwse lucht zijn afgerijpt. ,,Daardoor krijgt de smaak een vleugje zilt.” -
Barista Rob Clarijs heeft eigen koffiemerk De Zeeuwse Branding
Lange tijd had Rob Clarijs vrijwel niks met koffie. Tot hij de smaak van het bakkie troost te pakken kreeg. Inmiddels heeft hij een eigen merk koffiebonen. De pakken De Zeeuwse Branding vinden normaal gesproken goed hun weg naar de klant, maar nu cafés en restaurants gesloten zijn, ligt alles bijna stil. Bijna. -
PREMIUMuit eten
Tarbot is de koning onder de zeevissen
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Bart Grahame van De Vijverhoeve in Sint Anna ter Muiden trapt af met een klassieker van zijn vader Jan: tarbot met dijonnaise. -
PREMIUMEETRUBRIEK
Lockdown komt bij restaurant De Tol in Eede aan als een mokerslag. ‘Dit is rampzalig’
-
PREMIUMZeeland Eet
In IJzendijke eet je een duurzame topsteak
Aan de kust beleefde de horeca een mooie zomer, ondanks alle corona-maatregelen. Maar hoe marcheren restaurants in het achterland? ,,We hebben geen strand voor de deur. We moeten daardoor nog beter ons best doen”, zegt Hans Ulijn van restaurant Delausanne in IJzendijke. -
PREMIUMZeeuws eten
Zelfgemaakt bolusijs, ze staan er bij kaasboerderij Ter Nisse voor in de rij
Bolusijs met echte stukjes bolus, aardbeienijs of ijs met zwarte bessen. Zelfgemaakt met puur fruit uit de streek. Zonder smaak- en kleurstoffen. Met de tropische temperaturen staan mensen er voor in de rij bij Kaasboerderij Ter Nisse. ,,Door de hitte loopt ons ijs echt als een trein.” -
PREMIUMColumn Margot Verhaagen
Thuis, op twee plaatsen
Terwijl ik dit stukjes schrijf, zit ik thuis te werken. Nee, niet thuis bij Man, maar thuis bij mijn ouders. Dat is wel eens verwarrend, twee plaatsen die je thuis noemt. Als ik daar zit, zeg ik dat ik thuis ben maar ook dat ik weer naar huis ga wanneer ik naar Man vertrek. Nu verandert er bij mijn ouders nogal veel op dit moment. Dat doet iets met het thuisgevoel constateer ik.