Chef/eigenaar Ivo van de Walle serveert burgers.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef/eigenaar Ivo van de Walle serveert burgers. © Dirk Jan Gjeltema

Schaamteloosburger eten bij vegan restaurant Stoom in Middelburg

MIDDELBURG - Voor u, Zeeuwse herbivoren, laten we deze aflevering de koetjes en kalfjes in leven. We eten vegan in Middelburg. En proeven een Schaamteloosburger.

Compleet vegetarische dan wel veganistische Zeeuwse restaurants kennen we niet. Stoom in Middelburg doet een halfslachtige poging, want er staat ook vis en vlees op de kaart. De klaagzangen van vegans ten spijt lukt het kennelijk niet om in Zeeland een restaurant uit te baten dat uitsluitend de honger van planteneters stilt. Voor dat soort specialistische verwennerij moet je de provincie uit.

Op een druilerige zaterdagavond staan we voor Stoom. Over de naam is goed nagedacht, want het ‘ik ben een beetje vegan restaurant’ bevindt zich in de voormalige restauratie van het NS-station Middelburg. Stoom associeer je met vervlogen tijden waarin treinen puffend het station binnen rolden en reizigers moesten wachten in een mist van stoom.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrunches aan huis
    PREMIUM
    Zeeland eet

    Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrun­ches aan huis

    Steeds meer restaurants gaan menu’s bezorgen en/of bieden ook afhaalmaaltijden aan. Initiatieven borrelen op om dat aanbod te bundelen. De nieuwe website zeelandeet.nl bijvoorbeeld geeft per regio een overzicht van wat restaurants, eetcafés, snackbars en cateringbedrijven aan bezorg- en afhaalmaaltijden aanbieden. De lijst is vele tientallen restaurants lang. In elke rubriek lichten we er eentje uit. Dit keer: De Graanbeurs in Axel.