Eigenaressen Judith (links) en Esther Baecke in de boerderijwinkel van de Baeckermat.
Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaressen Judith (links) en Esther Baecke in de boerderijwinkel van de Baeckermat. © Camile Schelstraete

Restaurant de Baeckermat in Westdorpe vindt zichzelf opnieuw uit: voortaan bestellen met je mobieltje

Zeeuws etenWESTDORPE - De Baeckermat in Westdorpe schakelt snel door naar een restaurant ‘nieuwe werkelijkheid’ en wordt een stuk kleinschaliger. ,,De afhaalmaaltijden zijn een blijvertje.”

De Baeckermat is een begrip in Zeeuws-Vlaanderen, daar aan de rand van Westdorpe. Omgeven door niets dan groen is het restaurant een hotspot voor fietsers. Ze stappen af voor een bak koffie, een snelle hap of uitgebreid diner. Tenminste, zo ging het vóór zondag 15 maart om 18.00 uur. ,,Die ochtend besloten we ’s avonds niet meer open te gaan. We wilden geen drukte in de zaak. Toen het personeel vertrok, had ik een moeilijk moment. Je weet niet wanneer je elkaar weer ziet”, zegt Esther Baecke, die samen met zus Judith het restaurant en de inpandige landwinkel bestiert. ,,We bouwen al twintig jaar aan ons bedrijf. Zoiets als dit hebben we nooit meegemaakt.”

  1. Bakken vol aardbeien bij fruitboerderij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restaurants ligt stil
    PREMIUM
    Zeeuws eten

    Bakken vol aardbeien bij fruitboer­de­rij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restau­rants ligt stil

    OUWERKERK - Dat genot soms samengaat met gezondheid, bewijst de aardbei. Rood en rijp smaakt en ruikt deze schijnvrucht bijna zo bedwelmend als de eerste zomerdagen. Daarnaast knalt de rode rakker ook nog eens van de vitamine C, nodig voor de weerstand. Dat komt mooi uit, want de zomerkoninkjes van Wim en Joleen Remeeus van Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk liggen klaar om ervan te smullen.