Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Carlos do Mendonça met een schaal octopus, een gerecht dat buitenom de vaste menukaart verkrijgbaar is. © Marieke Mandemaker

Restaurant Casa do Carlos in Zierikzee is het beste surrogaat voor Portugal

RecensieSaudade! De gure wind die kneiterhard in de kraag blaast, doet ons verlangen naar een mediterrane midweek. Bacalhau proeven in Lissabon, zoiets. Maar dat trekt de baas even niet. Casa do Carlos in Zierikzee is dan het beste surrogaat voor Portugal.

Zeeland kent een select aantal Portugese restaurants. We kennen Infante in Vlissingen en Casa do Carlos in Zierikzee. De laatste krijgt vrijwel uitsluitend goede beoordelingen op reviewsites. Dus sturen we noordwaarts door de storm. In het stadje kan geen blind paard schade aanrichten: er is geen kip op straat. Ook Casa do Carlos aan de Melkmarkt is angstwekkend leeg. ,,Normaal heb ik vier, vijf tafels op een doordeweekse avond in januari, maar nu is het wel erg rustig’’, zegt uitbater Carlos do Mendonça, zoon van een Portugese vader en Nederlandse moeder. Toch wordt het deze avond beregezellig, maar daarover later meer.