Boven de open keuken zijn de glimmende brouwketels te zien, waarin bieren als Gouden Gans en Straffe Non worden gebrouwen.
Volledig scherm
Boven de open keuken zijn de glimmende brouwketels te zien, waarin bieren als Gouden Gans en Straffe Non worden gebrouwen. © Marcelle Davidse

Recensie: Bij Slot Oostende stuift de historie je tegemoet

EETRUBRIEKSlot Oostende heeft weer grandeur. Op de gewelven van het oudste stukje Goes huizen nu een prachtig ingericht restaurant, een hotel én een bierbrouwerij. Dat alleen al is smullen.

 1. Stalletjes langs de weg; het is alleen een kwestie van stoppen
  PREMIUM

  Stalletjes langs de weg; het is alleen een kwestie van stoppen

  Augustus oogstmaand. Hoe leuk is het om nu overal stalletjes langs de weg te zien. Als je het over lokaal eten hebt is dit wellicht wel het summum. Mensen die hun eigen producten uit de tuin of van het land zò verkopen. Vruchten of groenten of zelf gemaakte jams en honing. Er zijn zelfs stalletjes waar je met de pin kunt betalen. Wanneer je er op gaat letten, zullen ze je niet ontgaan. Dan is het alleen nog een kwestie van stoppen.
 2. De maaltijden waren het hoogtepunt met natuurlijk oma’s pannenkoeken
  PREMIUM
  column margot verhaagen

  De maaltijden waren het hoogtepunt met natuurlijk oma’s pannenkoe­ken

  Hij zag er gebruind, energiek en blij uit met een grote bos donkere krullen en een guitige kop. Hij liep tussen zijn kleinkinderen die ongeveer tussen de twee en zes jaar waren en allemaal hingen ze aan en rond hem in de speeltuin waar dit filmpje, dat pas geleden tijdens onze familiemaaltijd vertoond werd, was opgenomen. Het was een drukte van jewelste met al die gillende en spelende kinderen en mijn vader was het stralende middelpunt.