Paul van der Zweep oogst oranje eetbare pompoenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul van der Zweep oogst oranje eetbare pompoenen. © Cynthia Cats

Pompoen van de Zeeuwse klei

Zeeuws etenGEERSDIJK - De pompoen is razend populair. Dat komt zeker niet alleen door Halloween. Steeds meer mensen ontdekken hoe lekker en gezond pompoen is. Ook restaurants koken veelvuldig met deze herfstgroente, dikwijls als pompoenzalf bij het hoofdgerecht.

  1. Loverendale wordt in nieuw jasje gestoken, maar de peren smaken al vanouds
    PREMIUM
    Zeeuws eten

    Loverenda­le wordt in nieuw jasje gestoken, maar de peren smaken al vanouds

    OOSTKAPELLE - Tim Moerman is mede-eigenaar van Loverendale en eigenaar van boomgaard van Ter Linde in Oostkapelle. ,,Dit is de eerste biologisch-dynamische boerderij van Nederland. Loverendale bestaat al 95 jaar en is van oudsher een broedplaats voor nieuwe ideeën. Nu zijn we volop bezig om de boerderij in een nieuw jasje te steken en onszelf zo voor te bereiden op de toekomst waarbij lokale beleving voorop staat”, zegt Moerman.