Plateau fruits de mer van Brasserie Maritime in Zierikzee is een echte eyecatcher
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Ernesto Besling van Brasserie Maritime in Zierikzee maakt fruits de mer.
Delen per e-mail
Een plateau fruits de mer is het paradepaardje van Brasserie Maritime. ,,Bij onze Belgische gasten staat het op nummer één, maar de Nederlander komt dichterbij. Die wordt steeds culinairder en dat is voor iedereen goed nieuws”, zegt Ernesto (52). Hij solliciteerde in 1992 bij Maritime omdat hij wist dat de keuken met schaal- en schelpdieren werkte. ,,Daar wilde ik zelf ook mee aan de slag.”
Het is niet moeilijk
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeland Eet
De ‘kipsalon’ vliegt El Fuego uit
In Domburg stuiten we op een kipsalon. Nee, het is geen tikfout. Het gaat hier niet om het handmatig inkorten van de kuif, maar om een smakelijke takeaway met kip, ui, sla, kaasgratin en knoflooksaus. Bij El Fuego vliegt de kipsalon de deur uit. -
PREMIUM
Zeeuws ganzenei is een delicatesse, vol en romig van smaak
BORSSELE - Op dit moment zijn er bij diverse boerderijwinkels ganzeneieren te koop. Ganzeneieren zijn grote eieren die met 150-200 gram ongeveer drie keer zoveel wegen als een gewoon kippenei. Jan Sandee uit Borssele verkoopt ganzeneieren van zijn eigen vijf ganzen. -
zeeuwse thuiskoks I video
Zeeuwse thuiskoks: Laura’s vegan foe yong hai is een hit
Foe yong hai zonder ei? Hoe doe je dat? Laura Leeuwenburg-van den Boom gebruikt tofu in plaats van ei. Met haar vegan foe yong hai heeft ze inmiddels de harten van vele bewust etende Zeeuwen veroverd. Het gezin is ook helemaal om. ,,De pan gaat altijd leeg!” -
PREMIUMZeeuws eten
Denny van Bries in Renesse is verzot op tataki: ‘Gasten likken het bord nog net niet af’
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Denny van der Reijnst van brasserie Bries in Renesse maakt tataki van tonijn. -
video
‘Pasta fiep fiep fiep’ is altijd een succes bij hobbykok Thijs uit Middelburg
In de woonkeuken van Thijs van der Schaaf in Middelburg wappert vandaag de Italiaanse vlag. Zijn favoriete keuken, omdat de Italianen met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht weten te maken. Dat geldt ook voor zijn zelfbedachte creatie: ‘pasta fiep fiep fiep’, zalmfiletrolletjes met pancetta, lintpasta en zeekraal.
-
PREMIUMvideo
In zuur gegaarde Dutch Yellowtail á la René Leenpoel
-
PREMIUMZeeuwse thuiskoks - video
Met dit recept maak je volgens Rudi uit Aardenburg de allerlekkerste pannenkoeken
-
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje.