Our Seaside serveert een verrukkelijke visburger
Letterlijk op het gouden zand van Renesse eten. Dat wil iedereen toch in juli? Strandrestaurant Our Seaside tracteert ons gratis op een Orkestgebouw breed panorama. Een kwak mayonaise kost wel extra. Zo gaat dat soms aan de Zeeuwse kust.
Vanuit Goes is het zo’n drie kwartier tuffen naar één van de mooiste strandpaviljoens in de Westhoek. Het weer is wisselvallig, met dan weer zon en dan weer een donkere wolk, maar dat heeft een voordeel. Op het parkeerterrein aan de Rampweg is volop plek. Met 2,65 euro per euro is het voor de gemeente een genereuze melkkoe, stellen we mokkend vast. We kopen vijf uur. Nog voor de eerste hap ben je dan al 13,25 euro verder.
Laten we ons dan maar gedragen als rechtgeaarde dagjesmensen en ons door het lunchmenu heen bijten. Dat is namelijk goedkoper en ook iets meer ‘snackerig’ dan wat de luxueuzere dinerkaart biedt.
Is het een mooi strandpaviljoen?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMUit Eten
Heerlijke klassieke smaken in Goes
Veel gerechten uit de Franse keuken zijn klassiekers geworden omdat ze erg lekker zijn. Dat heeft de chef van restaurant Het Binnenhof in Goes goed begrepen. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit. -
PREMIUMuit eten
Klassiek, maar dan ietsje anders
Hoe onderscheid je je als klassiek restaurant? Eeterij Iets Anders in Kortgene gebruikt goede ingrediënten als basis, maar ze geeft ieder gerecht een verrassende wending mee. Op het bord of op de menukaart. En dat pakt goed uit. -
Culinaire verwennerij op hoog niveau
-
PREMIUM
Een straatbeeld zonder warme bakkers, daar moet je toch niet aan denken?
Beoefenaars van ambachtelijke beroepen zoals de bakkers hebben het moeilijk. Niet alleen het personeelstekort speelt hen parten, ook de hoge energie- en grondstofprijzen vormen een bedreiging voor deze bedrijfstak. Alleen een straatbeeld zonder warme bakkers en de geur van versgebakken brood, daar moet je toch niet aan denken? We volgen komende weken ambachtelijke Zeeuwse bakkers en tekenen hun verhaal op. -
-
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
PREMIUM
Als kers op de taart mocht ik bij André van Duin en Janny van der Heijden op de boot
Naast dat ik deze stukjes schrijf hou ik me bezig met Zeeuwse babbelaars en siropen. In dat kader werd ik vanuit binnen- en buitenland benaderd voor een verhaal over deze Zeeuwse streekproducten. Dat is natuurlijk super leuk. Zo ging ik met een Italiaanse televisieploeg op pad en bezocht ik andere producenten samen met een Belgische journalist die op zoek was naar lekkere adresjes voor een special over Zeeland in zijn krant.