Sven Hamelijnck (links) en Bob van Wijk maken een voorgerecht op.
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Hamelijnck (links) en Bob van Wijk maken een voorgerecht op. © Peter Nicolai

Op een stormachtige avond blaast Etablissement 1880 ons omver

recensieGROEDE - We geven het alvast toe: we zijn razend enthousiast over Etablissement 1880 in Groede, een van de mooiste restaurants van Zeeland. Aan het hoofd staat met Mariëlla Jongman een klasbak van een chef. 

Vrouwelijke topchefs, ze zijn er heus. Ana Roš van het vermaarde Hiša Franko in Slovenië. Margot Janse, die gasten haast tot waanzin dreef met haar creaties in The Tasting Room in Zuid-Afrika. Zeeland heeft Riet Kint, chef van Kint & Co in Paal. En verder? Het lijkt alsof de vrouwen in de luwte werken, alsof hun mannelijke collega’s veel meer de schijnwerpers opzoeken. Die zie je op tv en in de boekenwinkel. Vreemd toch? Vanavond leggen we ons lot in de handen van Mariëlla Jongman, chef van Etablissement 1880 in Groede. Op een winderige zaterdagavond blaast ze ons omver.

  1. Bakken vol aardbeien bij fruitboerderij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restaurants ligt stil
    PREMIUM
    Zeeuws eten

    Bakken vol aardbeien bij fruitboer­de­rij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restau­rants ligt stil

    OUWERKERK - Dat genot soms samengaat met gezondheid, bewijst de aardbei. Rood en rijp smaakt en ruikt deze schijnvrucht bijna zo bedwelmend als de eerste zomerdagen. Daarnaast knalt de rode rakker ook nog eens van de vitamine C, nodig voor de weerstand. Dat komt mooi uit, want de zomerkoninkjes van Wim en Joleen Remeeus van Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk liggen klaar om ervan te smullen.