PREMIUM
Op de kotter van Fondse is heerlijke Oosterscheldekreeft te koop
BRESKENS - Het is tijd voor de Oosterscheldekreeft. Vanaf eind maart tot 15 juli is deze delicatesse met zijn kenmerkende zoetige smaak verkrijgbaar, al hadden ze wel wat last van de kou afgelopen weken, weet Cor Fondse. ,,Nu het wat warmer wordt, komen de Oosterscheldekreeften uit hun schuilplaatsen.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
‘Hornaets’ verwateren in de Oosterschelde voor een betere smaak
YERSEKE - Jan van Stee uit Yerseke vist nu wekelijks op garnalen, of ‘horneats’ zoals hij ze noemt op z’n Zeeuws. ,,Eigenlijk ben ik kreeftenvisser hier op de Oosterschelde en vis ik op paling, maar in deze tijd van het jaar tussen oktober en januari vis ik op garnalen.” -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUM
Een goed jaar voor de Jonagold-appels, met dank aan de Schelde
VOGELWAARDE - Herman en Magda Vereecken uit Vogelwaarde telen naast pruimen en peren tevens appels. ,,Voor de vroege appels was het een slecht jaar”, vertelt Herman. ,,Afgelopen voorjaar was er nog laat sprake van nachtvorst en dan zijn er geen bijen om te bestuiven. Gelukkig bloeiden onze Jonagold-bomen pas later, waardoor deze wel tjokvol met appels hangen.’’ -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
PREMIUMUit Eten
Toch nog op wolkjes de deur uit bij Sam
Bij Italiaans restaurant Sam in Tholen is de bediening rap en vrolijk. Ook de klassieke tiramisu valt in de smaak. Met de hoofdgerechten gooit het restaurant minder hoge ogen.
-
PREMIUM
Ik hou stoïcijns vast aan het model om door gezond te leven en te eten mijn weerstand op peil te houden
Was het maar lente. Want als we dan toch in lockdown moeten, dan liever met een zonnetje en een natuur die uitloopt en veelbelovend is dan met een wel heel gure winter voor de boeg. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
PREMIUMUit Eten
Tonijn bij Katse Kaai is een soort sashimi XXL
Hollandse garnalen, Franse patisserie en vis met een Japanse twist. De gerechten bij Katse Kaai komen uit alle windstreken. Net als de meeste gasten die met hun jacht afmeren in de jachthaven van Kats.