PREMIUM
Oom
Column Margot VerhaagenMijn oom, de man van de oudste zus van mijn moeder, groeide met zijn ouders op vlakbij de Vlakebrug. Tijdens de oorlog was het Kanaal door Zuid-Beveland strategisch erg belangrijk. Aan het eind van de oorlog werd daar dan ook zwaar gevochten door de Duitsers en de Canadezen. Mijn vader weet zich dat nog goed te herinneren, omdat hij toen in Schore woonde.
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje. -
Zeeland eet
Voor écht Mexicaans eten ga je naar Renesse: ‘Dit gaat buiten de gebaande paden’
RENESSE - Zuur, pittig, kruidig, zacht, het past allemaal bij de Texaans-Mexicaanse keuken. ,,We maken gerechten die je thuis niet voor elkaar krijgt”, zegt Ray Davila van The Green Parrot in Renesse. Voor hun spareribs springen ze tot in Utrecht in de auto. -
PREMIUM
De platte oester is nogal eigenwijs
,,Alles wat we hier doen, is voor de consument bedoeld,” aldus Marco Dubbeldam van Stichting Zeeschelp aan de Jacobahaven te Kamperland. ,,We verrichten onderzoek op het gebied van aquacultuur. Daarnaast leveren we faciliteiten aan andere bedrijven die een mariene nodig hebben.” -
Twintig uur bezig met een zuurdesembrood; Luuks Brood & Patisserie in Middelburg
Zuurdesem. Daar lusten de klanten van Luuks Brood & Patisserie in Middelburg wel brood van. Steeds meer mensen waarderen de smaak van zijn baksels. Dat bleek ook de afgelopen weken. -
PREMIUMZeeuws eten
Appels die naar het nieuwe seizoen smaken
,,Ieder appelras heeft zo zijn eigen smaak; de Delcorf en de Sissired smaken naar het nieuwe seizoen”, lacht Caroline van Assche van Landwinkel de Oude Stoof uit Hengstdijk. Delcorf en de Sisired zijn de vroegste appels. ,,Ze zijn niet alleen fris zuur van smaak, ze zien er ook sprookjes-achtig uit. Net alsof Sneeuwwitje er zo een hap uit kan nemen.”
-
PREMIUMColumn Margot Verhaagen
Een mondkapje doet wat met gezichten
Pas geleden gingen Man en ik voor het eerst in jaren weer eens samen op vakantie. De Mannen konden deze keer niet mee. Wel hadden we Mondkapje (spreek uit als Roodkapje) bij ons. -
PREMIUMColumn Margot Verhaagen
Thuis, op twee plaatsen
Terwijl ik dit stukjes schrijf, zit ik thuis te werken. Nee, niet thuis bij Man, maar thuis bij mijn ouders. Dat is wel eens verwarrend, twee plaatsen die je thuis noemt. Als ik daar zit, zeg ik dat ik thuis ben maar ook dat ik weer naar huis ga wanneer ik naar Man vertrek. Nu verandert er bij mijn ouders nogal veel op dit moment. Dat doet iets met het thuisgevoel constateer ik. -
PREMIUMcolumn margot verhaagen
Schelp
Afgelopen dagen lagen er door de storm grote bergen schelpen op het strand. Niet bepaald een fijn gevoel aan je blote voeten die schelpen, maar onder mijn hardloopschoenen knisperden ze lekker weg. Na een zuidwesterstorm kun je het beste fossiele schelpen zoeken, las ik ergens. Door de wind worden deze losgewoeld uit de onderlagen. Er zullen er nu wel een hoop van op het strand liggen.