Om te zoenen: chocoladedessert van Paul Melis van De Werf in Veere
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Paul Melis van De Werf in Veere maakt een chocoladedessert.
Delen per e-mail
Drie jaar terug schotelde chef-kok Paul Melis van De Werf commissaris van de koning Han Polman een bijzonder dessert voor: een kaart van Zeeland in miniatuur. De mal voor de (schier)eilanden van duindoorngelei was geprint met een 3D-printer. De zandribbels op het strand, de duinen van witte chocola en duindoorn, het zand van crumble riepen meteen het land in zee-gevoel op. Het ‘toetje’ lag op een bord dat weer in een kist was gestopt. Daarin stond het bord op een glazen plaat waaronder zand en schelpen rustten. Kortom, een zoet stilleven.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeland eet
Bij van Dijk in Koewacht houdt het bij de klassiekers
Ooit was het een café in Koewacht waar je bij je pintje een biefstuk kon bestellen. Tegenwoordig staat Bij van Dijk in de regio bekend als modern restaurant met een klassieke kaart. Ook nu de deur op slot is, vindt de paling in ’t groen gretig aftrek. -
PREMIUMColumn Margot Verhaagen
De zee, dé plek waar ik mijn hoofd leeg kan maken
Afgelopen tijd was ik iedere dag wel in de zee te vinden. Niet alleen vanwege de warmte maar ook om mijn hoofd leeg te maken. De zee doet iets met me, en niet alleen met mij. Niet voor niets liggen veel kuuroorden aan zee. -
PREMIUMEETRUBRIEK
Lockdown komt bij restaurant De Tol in Eede aan als een mokerslag. ‘Dit is rampzalig’
-
PREMIUMZeeuws eten
Zelfgemaakt bolusijs, ze staan er bij kaasboerderij Ter Nisse voor in de rij
Bolusijs met echte stukjes bolus, aardbeienijs of ijs met zwarte bessen. Zelfgemaakt met puur fruit uit de streek. Zonder smaak- en kleurstoffen. Met de tropische temperaturen staan mensen er voor in de rij bij Kaasboerderij Ter Nisse. ,,Door de hitte loopt ons ijs echt als een trein.” -
PREMIUM
Zeeuwse Zeevenkel geeft frisse smaak aan Griekse olijfolie
We zijn wel toe aan nog wat zomerse invloeden, nu de herfst zo genadeloos toeslaat. Simone Moeleker uit Zierikzee heeft een nieuwe versie van haar Eleolado olijfolie op de markt gebracht met Zeeuwse zeevenkel waarin je de zomer proeft.
-
PREMIUMUIT ETEN
Sushi Lushi in Bruinisse: Sushi ‘per boot’ bij je thuisbezorgd
We kunnen even niet meer op restaurant, zoals de Vlamingen dat zo mooi zeggen. Afhalen en thuisbezorging van maaltijden blijven wel mogelijk. Zus Louise en broer Thomas Hagendijk uit Bruinisse zijn tijdens de eerste horecasluiting in dat gat gesprongen. Hun bedrijfje Sushi Lushi bezorgt Japanse hapjes aan huis. -
PREMIUMZeeland eet
Da Silvano in Middelburg brengt alleen het ware Italië
MIDDELBURG - Kom bij Silvan Claassens niet aan met de Hollandse waterbom. Alleen échte producten komen zijn Italiaanse traiteur- en delicatessenzaak Da Silvano binnen. ,,Ik gebruik tomaten uit Sicilië. Klanten willen kwaliteit en niet genept worden.” -
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje.