Een klant haalt een maaltijd af. Daar is mede-eigenaar Ilona van der Vlies maar wat blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Een klant haalt een maaltijd af. Daar is mede-eigenaar Ilona van der Vlies maar wat blij mee. © Marieke Mandemaker

Normaal zou het vol zitten bij La Plaisanterie in Brouwershaven: ‘Toen we moesten sluiten gingen bij ons alle alarmbellen rinkelen’

Zeeland EetHet is even afgelopen met onze undercover bezoeken aan restaurants. Zolang de sluiting van de horeca duurt, besteden de culinaire recensenten van de PZC op een andere manier aandacht aan voedsel.

De hele winter keek Ilona van der Vlies van restaurant La Plaisanterie uit op een reusachtige zandbak voor de deur. Nu dan eindelijk de kademuren in Brouwershaven vernieuwd zijn en een rolbrug bij de sluis het aloude ommetje weer mogelijk maakt, gooit een virus roet in het eten. ,,Normaal gesproken zijn we volgeboekt en zit ons terras ook vol met toeristen’’, zegt Ilona, die met mede-eigenaar Leo Kleinendorst het restaurant dit jaar voor het zesde seizoen draait. ,,Vooral in de weekenden hebben wij topmomenten. Nu missen we al die gezelligheid.’’