Dave Bout van Seafarm in Kamperland.
Volledig scherm
PREMIUM
Dave Bout van Seafarm in Kamperland. © Marcelle Davidse

‘Niet veel mensen kennen de tarbot als thuisgerecht en dat is jammer’

Bij Seafarm in Kamperland staan ze bekend om hun mesheften, de diverse schaal- en schelpdieren, de eigen oesters en de zelf gekweekte tarbot. ,,De tarbot is de koning onder de vissen”, zo weet Dave Bout, samen met zijn vader eigenaar van Seafarm. ,,Toch kennen niet veel mensen de tarbot voor de thuisbereiding en dat is jammer.”

  1. Aioli
    PREMIUM
    uit eten

    Aioli

    Er zijn van die liedjes die, wanneer je ze hoort op de radio, je meteen terug parachuteren in de tijd. Ik heb dat vooral met de Franse chansons van Michel Fugain. Als ik die op de radio hoor, dan zit ik weer achter in de rode Citroën van mijn vader op weg naar het zonnige Franse zuiden. Ze waren toen nog gewoon jong mijn ouders. Ik zag ze toen als leeftijdsloos en was daar helemaal niet mee bezig. Maar met mijn broer en ik als puber op de achterbank kunnen zij niet veel ouder dan 45 zijn geweest.