Niet naar het restaurant met kerst? Coquilles van De Wig in Renesse eet je gewoon thuis
RENESSE - Afhalen? Jimmy Verboom zag het aanvankelijk niet zitten. Nu de kerstdagen naderen, gaat De Wig in Renesse alsnog overstag. ,,Dankzij onze kerstbox hoef je niet de hele middag in de keuken te staan.”
Delen per e-mail
Vier gangen, brood en friandises voor bij de koffie. Als de gasten niet naar De Wig kunnen komen, gaat de Wig naar de gasten. ,,We gaan ervan uit dat we niet open zijn met kerst”, zegt eigenaar Jimmy Verboom, ,,maar we willen wel iets doen. De sfeer en de kwaliteit van ons restaurant kun je nu in huis halen.” Want met afhalen is veel meer mogelijk dan, zeg, gefrituurde hapjes. ,,In ons menu zit bijvoorbeeld zachtgegaard Iberico-vlees. En ons signatuurgerecht: hand gedoken coquilles met aardpeer, gepekelde ui en een vinaigrette van sambai-azijn, dat is een azijn van gefermenteerde ossenstaart. Een heerlijk winters gerecht, vol van smaak. Heel leuk om thuis eens te maken.”
Video helpt garneren
Wie de box bestelt, hoeft zich echter niet de hele dag in het zweet te werken. ,,De meeste voorbereiding doen we in onze keuken, de producten krijgen we kakelvers aangeleverd. Tachtig procent van het gerecht doen wij, thuis mag je er zelf de laatste hand aan leggen.” Via een QR-code krijg je een instructievideo te zien. ,,Daarop laten we zien hoe je het bord kunt dresseren. De gerechten zijn goed te doen, het vlees geven we bijvoorbeeld al met de juiste garing mee. Het zou leuk zijn als we foto’s van de gerechten op social media zien.” De boxen kosten 49 euro per persoon, maar zijn uit te breiden. Ze kunnen tot 20 december besteld worden en zijn af te halen op 24 en 25 december. ,,We bewaren ze in de grote koeling, want ik kan me voorstellen dat niet iedereen acht dozen in z’n ijskast kwijt kan.”
Wow-factor
Afhalen is een primeur voor De Wig. Tijdens de lockdown in het voorjaar zag Verboom er geen brood in. ,,Het leek me weinig rendabel in een dorp van 1200 inwoners, ook nog eens zonder toeristen. En er waren al veel restaurants die wel bezorging of afhalen aanboden.” Bij Pintx Bar&Kitchen, na De Wig en The Italian Cuisine zijn derde zaak, kon je wel afhalen. ,,Pintx was net open, we wilden routine in de keuken krijgen. Dat sloeg heel goed aan en dat maakte nieuwsgierig.”
Verboom zinspeelt verder op een afhaalmenu met Aziatische hapjes voor Pintx en een brunchbox van The Italian Cuisine. ,,Elk restaurant heeft zijn eigen concept, dus het mag elkaar niet bijten. We willen laten zien wat voor bedrijf we zijn en iets uitstralen.” Zo ook met de kerstbox van De Wig. ,,Die gaan we echt goed verzorgen. Een rommelig pakket werkt niet. De wow-factor, daar gaan we voor.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeuws eten
De zee geeft Zeeuwse Zeebijenhoning een zilte touch
SCHARENDIJKE - Hij weet het niet helemaal zeker maar Nitz - die naam ben ik nog nooit bij iemand anders tegengekomen - Neder-Helman uit Scharendijke denkt dat de aanwezigheid van de zee in de buurt van de bijenkasten toch een zilte touch geeft aan zijn honing. -
PREMIUMZeeuws eten
Zelfgemaakt bolusijs, ze staan er bij kaasboerderij Ter Nisse voor in de rij
Bolusijs met echte stukjes bolus, aardbeienijs of ijs met zwarte bessen. Zelfgemaakt met puur fruit uit de streek. Zonder smaak- en kleurstoffen. Met de tropische temperaturen staan mensen er voor in de rij bij Kaasboerderij Ter Nisse. ,,Door de hitte loopt ons ijs echt als een trein.” -
PREMIUM
Sangria van Sliertemie hebben ze zelfs in Spanje niet, ‘je hoeft er niet veel fruit in te gooien’
ABSDALE - De Sliertemie sangria ging er afgelopen zomer wel in: aan het water, in het zonnetje. ,,Zowel de rode als de witte smaakte heel goed”, weet Marlene van Domburg. ,,Deze sangria hebben ze zelfs in Spanje niet.” -
PREMIUMRECENSIE EETRUBRIEK
Bij Roekoekoe in Zierikzee staan wereldgerechten op de kaart
Verwennerij met een internationaal tintje. Van een sunday brunch, een Japanse ramen tot een Ierse X-mas hamper, een tas vol lekkers. Niets gaat Sander en Eline Kloet van Roekoekoe in Zierikzee te ver als het om eten gaat. Ze proberen ondanks de verplichte sluiting zoveel mogelijk plezier uit deze uitzonderlijke tijd te halen. -
Barista Rob Clarijs heeft eigen koffiemerk De Zeeuwse Branding
Lange tijd had Rob Clarijs vrijwel niks met koffie. Tot hij de smaak van het bakkie troost te pakken kreeg. Inmiddels heeft hij een eigen merk koffiebonen. De pakken De Zeeuwse Branding vinden normaal gesproken goed hun weg naar de klant, maar nu cafés en restaurants gesloten zijn, ligt alles bijna stil. Bijna.
-
PREMIUMZeeuws eten
Appels die naar het nieuwe seizoen smaken
,,Ieder appelras heeft zo zijn eigen smaak; de Delcorf en de Sissired smaken naar het nieuwe seizoen”, lacht Caroline van Assche van Landwinkel de Oude Stoof uit Hengstdijk. Delcorf en de Sisired zijn de vroegste appels. ,,Ze zijn niet alleen fris zuur van smaak, ze zien er ook sprookjes-achtig uit. Net alsof Sneeuwwitje er zo een hap uit kan nemen.” -
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje. -
PREMIUMcolumn margot verhaagen
Schelp
Afgelopen dagen lagen er door de storm grote bergen schelpen op het strand. Niet bepaald een fijn gevoel aan je blote voeten die schelpen, maar onder mijn hardloopschoenen knisperden ze lekker weg. Na een zuidwesterstorm kun je het beste fossiele schelpen zoeken, las ik ergens. Door de wind worden deze losgewoeld uit de onderlagen. Er zullen er nu wel een hoop van op het strand liggen.