PREMIUM
Moestuin
Column Margot VerhaagenHet valt niet mee wanneer je als 18-jarige noodgedwongen weer bij je ouders moet wonen en je niet veel om handen hebt. Onze jongste Man heeft het er bij tijd en wijle best moeilijk mee en dat merk ik natuurlijk. Samen met hem stelde ik een lijstje met klussen op: de tuin onderhouden, openhaardhout klieven, de tuinmuren witten, zonnepanelen schoonmaken, maar ook zijn kledingkasten eens uitzoeken stonden er op.
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
EETRUBRIEK De vis is dik in orde bij De Zeezot in Westkapelle
Als je vanaf de zeedijk het dorp Westkapelle in fietst zonder te remmen, dan kom je tot stilstand bij Brasserie de Zeezot. Een afstandje van niks. Vandaar dat de vis er spartelvers is. Gasten kunnen er weer volop van genieten. -
PREMIUM
Zeeuws eten Pompoen van de Zeeuwse klei
GEERSDIJK - De pompoen is razend populair. Dat komt zeker niet alleen door Halloween. Steeds meer mensen ontdekken hoe lekker en gezond pompoen is. Ook restaurants koken veelvuldig met deze herfstgroente, dikwijls als pompoenzalf bij het hoofdgerecht. -
Twintig uur bezig met een zuurdesembrood; Luuks Brood & Patisserie in Middelburg
Zuurdesem. Daar lusten de klanten van Luuks Brood & Patisserie in Middelburg wel brood van. Steeds meer mensen waarderen de smaak van zijn baksels. Dat bleek ook de afgelopen weken. -
PREMIUM
UIT ETEN Sushi Lushi in Bruinisse: Sushi ‘per boot’ bij je thuisbezorgd
We kunnen even niet meer op restaurant, zoals de Vlamingen dat zo mooi zeggen. Afhalen en thuisbezorging van maaltijden blijven wel mogelijk. Zus Louise en broer Thomas Hagendijk uit Bruinisse zijn tijdens de eerste horecasluiting in dat gat gesprongen. Hun bedrijfje Sushi Lushi bezorgt Japanse hapjes aan huis. -
PREMIUM
Koken met Zeeuwse chef-koks: zo maak je mossels op Thaise wijze
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Deze week: Marco Verspeten van Brasserie Sailor’s Inn in Bruinisse kookt mossels op Thaise wijze.
-
PREMIUM
Zeeuws eten Zeeuws Genieten haalt Frankrijk naar de polder van Waarde
Zo’n vijf uur rijden van Parijs vind je in Waarde een table d’hôtes. Naar goed Frans voorbeeld verzorgt Iris Goud op minicamping Zeeuws Genieten wekelijks een eenvoudige, doch voedzame maaltijd waar je zo bij kan aanschuiven. -
PREMIUM
Zeeuws eten Bakkerijzz drijft op bijzondere bakkers
Overdag geen schrale bierlucht van de cafés in de Beddewijkstraat in Middelburg, maar de eetlust opwekkende geur van vers brood en koekjes. Bakkerijzz is een bijzondere bakkerij, met bijzondere bakkers. -
PREMIUM
Column Margot Verhaagen Een mondkapje doet wat met gezichten
Pas geleden gingen Man en ik voor het eerst in jaren weer eens samen op vakantie. De Mannen konden deze keer niet mee. Wel hadden we Mondkapje (spreek uit als Roodkapje) bij ons.