Met dit recept maak je volgens Rudi uit Aardenburg de allerlekkerste pannenkoeken
Zeeuwse thuiskoks - videoAARDENBURG - Hoe oud zijn recept is? Misschien wel een eeuw. De pannenkoeken van Rudi Meijler uit Aardenburg hebben de tand des tijds doorstaan. Zijn zes kleinkinderen smullen ervan.
Delen per e-mail
Rudi (65) is een echte hobbybakker. Of het nu zachte of harde broodjes, pistolets of kerststollen zijn: hij bakt alles zelf. ,,Toen de warme bakker uit Aardenburg verdween, ben ik zelf gaan bakken. Ik kocht een broodoven en volgde een cursus in Knokke. Nu ga ik nooit meer naar een bakker. Brood uit de supermarkt hoef ik niet, dat is afbakbrood en niet te vergelijken met het brood dat ik zelf maak.”
Pannenkoekenpret
Van pannenkoekenmix moet Rudi ook niets weten. ,,Daar krijg je dikke pannenkoeken van. Zeemlappen, noem ik ze.” Nee, geef de gepensioneerde economieleraar maar het echte werk. Flinterdunne pannenkoeken, van een beslag van bloem, gist, eieren, volle melk, boter, suiker, vanillesuiker en een snufje kaneel. Rudi's zes kleinkinderen zijn er gek op. ,,Ik hoef het ze nooit drie keer te zeggen als ik pannenkoeken bak. Dan staan ze op de stoep. En als de kleinkinderen komen logeren, is het altijd pannenkoekenpret.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMColumn Margot Verhaagen
Thuis, op twee plaatsen
Terwijl ik dit stukjes schrijf, zit ik thuis te werken. Nee, niet thuis bij Man, maar thuis bij mijn ouders. Dat is wel eens verwarrend, twee plaatsen die je thuis noemt. Als ik daar zit, zeg ik dat ik thuis ben maar ook dat ik weer naar huis ga wanneer ik naar Man vertrek. Nu verandert er bij mijn ouders nogal veel op dit moment. Dat doet iets met het thuisgevoel constateer ik. -
PREMIUMZEEUWS ETEN
Reusachtige carpaccio van Bistro Zeelandia in Colijnsplaat doet de kaken naar beneden vallen
COLIJNSPLAAT - Huisgemaakte kaaskroketten voor 5,50 euro. Het klinkt als iets uit een ver verleden, maar in Bistro Zeelandia in Colijnsplaat is het heel normaal. ,,Uit eten gaan hoeft helemaal niet duur te zijn.” -
PREMIUMZeeuws eten
Het is aanpoten op de Catharina Maria Hof
De Catharina Maria Hof in Kamperland ligt aan een prachtige dijk, vlakbij het Veerse Meer. Twee zussen zwaaien er sinds 1999 de scepter: Rianne Leendertse en Wilna van Gilst. “Er is hier altijd wel wat te doen,” lacht Rianne. -
Vleugje Italië uit Tholen
Dit najaar zit een reisje naar een van de zonnige Italiaanse eilanden er niet in. Maar geen nood. Voor de zilte, typisch Italiaanse smaakmaker bottarga hoef je niet eens de provincie uit. Onze bottarga komt uit de Oosterschelde en is op Tholen als ‘Zeeuwse kaviaar’ te koop. -
PREMIUMZeeuws eten
Appels die naar het nieuwe seizoen smaken
,,Ieder appelras heeft zo zijn eigen smaak; de Delcorf en de Sissired smaken naar het nieuwe seizoen”, lacht Caroline van Assche van Landwinkel de Oude Stoof uit Hengstdijk. Delcorf en de Sisired zijn de vroegste appels. ,,Ze zijn niet alleen fris zuur van smaak, ze zien er ook sprookjes-achtig uit. Net alsof Sneeuwwitje er zo een hap uit kan nemen.”
-
PREMIUM
Zeeuwse Zeevenkel geeft frisse smaak aan Griekse olijfolie
We zijn wel toe aan nog wat zomerse invloeden, nu de herfst zo genadeloos toeslaat. Simone Moeleker uit Zierikzee heeft een nieuwe versie van haar Eleolado olijfolie op de markt gebracht met Zeeuwse zeevenkel waarin je de zomer proeft. -
PREMIUM
Om te zoenen: chocoladedessert van Paul Melis van De Werf in Veere
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Paul Melis van De Werf in Veere maakt een chocoladedessert. -
PREMIUMZeeland eet
Coquilles en Zeeuws buikspek van Napoleon in Hulst, ‘Alle smaken komen erin samen’
HULST - Tafelen bij Napoleon in Hulst doe je voor klassiekers als gebakken tong of waterzooi. Of voor een moderner gerecht als coquilles met Zeeuws buikspek en aardpeer. Chef Michiel van Waterschoot toont hoe hij dit tussengerecht bereidt.