Volledig scherm
Margot Verhaagen. © Mechteld Jansen

Margot: Voornemen

Op de keper beschouwd was het een mooi jaar, al was het niet allemaal even geweldig natuurlijk. Maar dat kan ook niet. Geen ups zonder downs, geen hoogtepunt zonder dieptepunt.

Stel je voor dat het een vlak jaar was geweest. Waarschijnlijk had ik dan veel minder onthouden van wat er allemaal was gebeurd en van wat ik allemaal had gedaan. Natuurlijk schrijf ik hier meestal over de memorabele gebeurtenissen want ach, mijn mindere momenten wie zit daar nu op te wachten. Daar is in het echt maar ook op papier trouwens niks aan.

Het mooie weer was voor mij een groot hoogtepunt. Buitenleven, zwoele avonden, zwemmen in zee dat zijn toch van die dingen die een mens gelukkig maken. Met de Mannen ging het dit jaar misschien niet altijd even goed, maar daarvoor heb je elkaar om vast te houden wanneer het tegen zit. Dat is dan weer een voordeel. Ik schreef een boek over de Zeeuwse Babbelaar; het ophalen van de verhalen van de mensen die er in staan was een feest om te doen en schreven zich zo bijna als vanzelf. Toch zaten bij het maken van het boek ook een paar flinke hobbels in de weg al was ik blij met het resultaat. Natuurlijk was de marathon van New York een absolute top, het weer thuis zijn was best lastig omdat het vooruitzicht en het doel weg waren en ik toch in een gat viel. Al was ik dat niet van plan. 

Pure C

Op eetgebied vond ik 2018 een lekker jaar. Mijn hoogtepunt was eten bij Pure C. Toch at ik thuis ook vaak heerlijk. Ik hoop dat 2019 weer een lekker jaar wordt. Op oudejaarsavond ga ik kaasfondue maken. Met z’n allen rond de tafel en goede voornemens delen. Mijn voornemen? Minder eten!

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement