Kok Marc Vos slaat steil achterover van het resultaat: rolmops van wijting met rodekool slaw, gegrild brood en oestermayonaise.
Volledig scherm
PREMIUM
Kok Marc Vos slaat steil achterover van het resultaat: rolmops van wijting met rodekool slaw, gegrild brood en oestermayonaise. © Marcelle Davidse

Marc Vos van De Houtzaagwerf maakt muziek voor de papillen: een rolmops met fluitenkruid

uit etenNu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: kok Marc Vos van restaurant De Houtzaagwerf in Kortgene maakt een rolmops van wijting en fluitenkruid.

  1. Naar recept van haar Italiaanse oma: Lucia Dessi uit Goes maakt polpette
    PREMIUM
    Zeeuwse thuiskoks - video

    Naar recept van haar Italiaanse oma: Lucia Dessi uit Goes maakt polpette

    Als je vader een volbloed Sard en ook nog eens een lekkerbek is, krijg je de Italiaanse keuken met de paplepel ingegoten. Lucia Dessi (39) uit Goes bereidt dan ook geregeld polpette - gehaktballetjes in tomatensaus - zoals haar oma in Sardinië dat zo voortreffelijk kan. ,,Bij polpette denk ik aan Sardinië. Ik voel dan heimwee naar de familie, de geuren van bomen, planten en kruiden en natuurlijk naar oma's keuken.”