PREMIUM
Loverendale wordt in nieuw jasje gestoken, maar de peren smaken al vanouds
Zeeuws etenOOSTKAPELLE - Tim Moerman is mede-eigenaar van Loverendale en eigenaar van boomgaard van Ter Linde in Oostkapelle. ,,Dit is de eerste biologisch-dynamische boerderij van Nederland. Loverendale bestaat al 95 jaar en is van oudsher een broedplaats voor nieuwe ideeën. Nu zijn we volop bezig om de boerderij in een nieuw jasje te steken en onszelf zo voor te bereiden op de toekomst waarbij lokale beleving voorop staat”, zegt Moerman.
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMCOLUMN MARGOT VERHAAGEN
Bij de wortel aangetast
Het leven van mijn ouders is aan de wortel aangetast. Die uitdrukking heb ik niet van mijzelf, maar dat schreef Vincent van Gogh in een brief aan zijn boer Theo vanuit Auvers-sur-Oise. Hij probeerde daarmee zijn triestheid en eenzaamheid uit te drukken. Gelukkig voor ons schilderde hij vervolgens een paar prachtige doeken. -
PREMIUMUIT ETEN
De gehaktballen van In de Gouwe Gheijt in Grijpskerke smaken als vroeger thuis
De eigenaren van In de Gouwe Gheijt in Grijpskerke waren lekker op dreef afgelopen zomer. Naast vaste gasten deden veel toeristen het eetcafé aan. Nu ze voor de tweede keer de deur moeten sluiten, houden ze hun adem in. -
zeeuwse thuiskoks I video
Zeeuwse thuiskoks: Laura’s vegan foe yong hai is een hit
Foe yong hai zonder ei? Hoe doe je dat? Laura Leeuwenburg-van den Boom gebruikt tofu in plaats van ei. Met haar vegan foe yong hai heeft ze inmiddels de harten van vele bewust etende Zeeuwen veroverd. Het gezin is ook helemaal om. ,,De pan gaat altijd leeg!” -
video
‘Pasta fiep fiep fiep’ is altijd een succes bij hobbykok Thijs uit Middelburg
In de woonkeuken van Thijs van der Schaaf in Middelburg wappert vandaag de Italiaanse vlag. Zijn favoriete keuken, omdat de Italianen met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht weten te maken. Dat geldt ook voor zijn zelfbedachte creatie: ‘pasta fiep fiep fiep’, zalmfiletrolletjes met pancetta, lintpasta en zeekraal. -
PREMIUMZEEUWS ETEN
Reusachtige carpaccio van Bistro Zeelandia in Colijnsplaat doet de kaken naar beneden vallen
COLIJNSPLAAT - Huisgemaakte kaaskroketten voor 5,50 euro. Het klinkt als iets uit een ver verleden, maar in Bistro Zeelandia in Colijnsplaat is het heel normaal. ,,Uit eten gaan hoeft helemaal niet duur te zijn.”
-
PREMIUMZeeuws eten
Zelfgemaakt bolusijs, ze staan er bij kaasboerderij Ter Nisse voor in de rij
Bolusijs met echte stukjes bolus, aardbeienijs of ijs met zwarte bessen. Zelfgemaakt met puur fruit uit de streek. Zonder smaak- en kleurstoffen. Met de tropische temperaturen staan mensen er voor in de rij bij Kaasboerderij Ter Nisse. ,,Door de hitte loopt ons ijs echt als een trein.” -
PREMIUMZeeuws eten
Het is aanpoten op de Catharina Maria Hof
De Catharina Maria Hof in Kamperland ligt aan een prachtige dijk, vlakbij het Veerse Meer. Twee zussen zwaaien er sinds 1999 de scepter: Rianne Leendertse en Wilna van Gilst. “Er is hier altijd wel wat te doen,” lacht Rianne. -
PREMIUMZeeuws eten
Bakkerijzz drijft op bijzondere bakkers
Overdag geen schrale bierlucht van de cafés in de Beddewijkstraat in Middelburg, maar de eetlust opwekkende geur van vers brood en koekjes. Bakkerijzz is een bijzondere bakkerij, met bijzondere bakkers.