Chef -Kok Michel Smidt met een stuk kalfshaas.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef -Kok Michel Smidt met een stuk kalfshaas. © Camile Schelstraete

Lockdown komt bij restaurant De Tol in Eede aan als een mokerslag. ‘Dit is rampzalig’

EETRUBRIEKEEDE - Mopperen deed chef-kok en eigenaar Michel de Smidt van restaurant De Tol in Eede tot nu toe niet. Ondanks een verloren voorjaar draaide hij een ‘leuke zomer’, al was het met slechts de helft van de 110 zitplaatsen. Maar die tweede sluiting komt aan als een mokerslag. ,,Dit is rampzalig.”

  1. Intocht
    PREMIUM

    Intocht

    Het is al heel wat jaren geleden dat ik samen met de oudste Man mocht meevaren op de sinterklaasboot. We ontvingen destijds per post een brief van de sint zelf (die hebben we nog!) dus dat maakte het extra bijzonder. Het was wel uitkijken om dit Mannetje achter de schermen zo te positioneren dat hij niet zag dat de sint en zijn pieten zich nog aan het opmaken waren en zich voorbereidden op de intocht. Maar wat was het een feest om zo de stad binnen te varen en mee te zwaaien naar alle mensen die langs de kant stonden te zingen, springen en te zwaaien.
  1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
    Play

    Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

  2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
    Play

    De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht