Jarenlang plezier van de knaloranje Peugeot
COLUMN MARGOT VERHAAGENMijn jongste Man heeft zijn allereerste auto gekocht. Het is een kek karretje van een vriendin die er vanaf wilde, omdat ze een kampeerbusje kocht. Na een check bij onze garageman werd het zijn bezit. De auto is zwart, precies zijn kleur en is handig wanneer hij naar school in België moet of straks naar zijn stageadres in Cadzand. Al maakt hij er nu eerst even de blits mee bij zijn vrienden en mijn ouders.
Delen per e-mail
Komende weken hoeft hij niet naar school, want in België is de lockdown eveneens verlengd. Leren kokkerellen via de zoom gaat niet zo goed, dus inmiddels doet hij wat klusjes voor mij in en om het huis.
Mijn allereerste auto was een knaloranje Peugeot. Inderdaad van dat liedje ‘Margootje in haar Peugeootje in Madurodam’. Dat heb ik natuurlijk heel wat keren moeten aanhoren. Ik had net verkering met Man en we konden dit autootje via via kopen. We hebben er jaren plezier van gehad en telkens wanneer we een ander oranje exemplaar zagen rijden groetten we elkaar.
Inmiddels zijn we diverse auto’s verder en reed ik zelfs ooit jarenlang in een echte oldtimer; een Volvo Amazone. Het stuur had zo in een vrachtwagen gepast, zo groot was het en ondanks het gebrek aan luxe voelde ik me er heel veilig in. Tegenwoordig rijden we in een heel gewone middenklasser. Ik zie een auto vooral als gebruiksvoorwerp, al ben ik dol op autorijden. Heerlijk een beetje voor je uit staren en het landschap aan je voorbij zien trekken. Jammer dat we nu voorlopig niet met de auto naar het buitenland mogen. Normaliter zorg ik altijd voor gezonde kost onderweg, zoals een smoothie. Maak er een met wortelen, appel, munt en wat verse gember. Voeg er wat bruiswater aan toe en drink het met een rietje. Ook lekker voor de thuisblijvers.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeuwse thuiskoks - video
Clafoutis van Ingrid met een persoonlijke swing: ‘Even laten rusten, dan wordt-ie heerlijk fluffy’
Haar kookboek valt inmiddels vanzelf open op de juiste pagina. Zo vaak heeft Ingrid Pennock uit Middelburg de hartige clafoutis al gemaakt. Maar het precies volgen van een recept is niet zo haar ding. Daarom geeft ze haar eigen draai aan deze taart. -
PREMIUM
’t Genot in Zierikzee maakt sukade net zo mals als een biefstuk
ZIERIKZEE - Uiterst jammer dat ’t Genot in Zierikzee veel maaltijden kan bezorgen, behalve uitgerekend de gerechten waar het om bekend staat. ,,Als je een medium biefstuk aan de andere kant van Zierikzee bezorgt, is ‘ie koud.” Toch blijft er genoeg te kiezen over. -
PREMIUM
Plateau fruits de mer van Brasserie Maritime in Zierikzee is een echte eyecatcher
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Ernesto Besling van Brasserie Maritime in Zierikzee maakt fruits de mer. -
PREMIUMZeeland eet
Bij van Dijk in Koewacht houdt het bij de klassiekers
Ooit was het een café in Koewacht waar je bij je pintje een biefstuk kon bestellen. Tegenwoordig staat Bij van Dijk in de regio bekend als modern restaurant met een klassieke kaart. Ook nu de deur op slot is, vindt de paling in ’t groen gretig aftrek. -
Niet naar het restaurant met kerst? Coquilles van De Wig in Renesse eet je gewoon thuis
RENESSE - Afhalen? Jimmy Verboom zag het aanvankelijk niet zitten. Nu de kerstdagen naderen, gaat De Wig in Renesse alsnog overstag. ,,Dankzij onze kerstbox hoef je niet de hele middag in de keuken te staan.”
-
PREMIUMuit eten
Kreeft hoort bij de voorjaarskriebels
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Sterrenchef Eric van Bochove van ’t Vlasbloemeken in Koewacht maakt kreeft met zeeslaboter. -
PREMIUM
Koken met Zeeuwse chef-koks: zo maak je mossels op Thaise wijze
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Deze week: Marco Verspeten van Brasserie Sailor’s Inn in Bruinisse kookt mossels op Thaise wijze. -
PREMIUMZeeuwse thuiskoks - video
Bij Rob uit Oostkapelle is de donderdag visdag: kabeljauw uit de oven
Vier jaar terug bond Rob de Waijer uit Oostkapelle voor het eerst de koksschort voor. Er stond toen al 77 jaar op de teller. Het wekt daarom geen verbazing dat één van zijn lievelingsgerechten ‘Opa's visschotel uit de oven’ heet. ,,Dit kabeljauwgerecht eten we vaak op donderdag. Niet op vrijdag... ”