In de tuin van El Mosquito waan je je op een Zuid Spaanse hacienda
uit etenVoor onvervalst Spaans eten hoef je niet naar Spanje. Dat vind je ook in Zeeland. Zoals bij het nieuwe restaurant El Mosquito in de Sint Janstraat in Middelburg. Niet alleen de gerechten hier komen van het Iberisch schiereiland, ook de voertaal in de keuken is Spaans.
Delen per e-mail
,,Rafael, onze chef-kok komt uit Malaga’’, zegt restauranteigenaar Barry ten Berge. ,,Als jonge jongen kwam hij bij zijn vader in de bodega. Daar heeft hij zijn koksopleiding gehad. Dat proef je terug in de gerechten die hij maakt.’’
Ook Barry werkte in zijn jonge jaren in de horeca, hij had een eetcafé in Den Haag. ,,Daarna ben ik de it-kant opgegaan, maar de horeca bleef trekken. Dus toen in mei dit pand voorbijkwam, ben ik erin gestapt. Omdat ik een paar jaar in Spanje heb gewoond, heb ik gekozen voor de Spaanse keuken.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMZeeland Eet
Koken met Zeeuwse chef-koks: Ossobuco, het signatuurgerecht van Giovanni Tidili uit Middelburg
MIDDELBURG - Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Deze week: Giovanni Tidili van La Piccola Italia in Middelburg over de ossobuco van zijn vader. -
PREMIUM
Plateau fruits de mer van Brasserie Maritime in Zierikzee is een echte eyecatcher
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Ernesto Besling van Brasserie Maritime in Zierikzee maakt fruits de mer. -
PREMIUM
Verse vis van Chris; aan huis bezorgd in de Visbox
Chris Hofman uit Arnemuiden is een harde werker. Om 04.00 uur begint hij in Yerseke bij een groothandel in vis. In de middag levert hij via zijn eigen website vis aan particulieren. Daarnaast heeft hij zelfs een heuse ‘Visbox’ bedacht die je eens per maand kunt bestellen en waar per keer vijf verschillende vacuümverpakte vissoorten in zitten. -
PREMIUM
Koken met Zeeuwse chef-koks: zo maak je mossels op Thaise wijze
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Deze week: Marco Verspeten van Brasserie Sailor’s Inn in Bruinisse kookt mossels op Thaise wijze. -
PREMIUMCOLUMN MARGOT VERHAAGEN
Bij de wortel aangetast
Het leven van mijn ouders is aan de wortel aangetast. Die uitdrukking heb ik niet van mijzelf, maar dat schreef Vincent van Gogh in een brief aan zijn boer Theo vanuit Auvers-sur-Oise. Hij probeerde daarmee zijn triestheid en eenzaamheid uit te drukken. Gelukkig voor ons schilderde hij vervolgens een paar prachtige doeken.
-
PREMIUMZeeland eet
Da Silvano in Middelburg brengt alleen het ware Italië
MIDDELBURG - Kom bij Silvan Claassens niet aan met de Hollandse waterbom. Alleen échte producten komen zijn Italiaanse traiteur- en delicatessenzaak Da Silvano binnen. ,,Ik gebruik tomaten uit Sicilië. Klanten willen kwaliteit en niet genept worden.” -
PREMIUMEETRUBRIEK
Lockdown komt bij restaurant De Tol in Eede aan als een mokerslag. ‘Dit is rampzalig’
-
PREMIUMZeeuws eten
Zelfgemaakt bolusijs, ze staan er bij kaasboerderij Ter Nisse voor in de rij
Bolusijs met echte stukjes bolus, aardbeienijs of ijs met zwarte bessen. Zelfgemaakt met puur fruit uit de streek. Zonder smaak- en kleurstoffen. Met de tropische temperaturen staan mensen er voor in de rij bij Kaasboerderij Ter Nisse. ,,Door de hitte loopt ons ijs echt als een trein.”