Ik stond stokstijf stil want wist meteen dat het een vos was
Tegenwoordig ren ik een paar keer per week ‘s ochtend vroeg een rondje hard. Dat was eigenlijk uit tijdgebrek geboren maar nu ik het doe is het iets waar ik de hele dag profijt van heb.
En wat ik vroeg vind is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld want het is al best druk op straat. Sterker nog; ik kom ook andere renners en wandelaars tegen. Een paar weken terug liep ik bij een opkomende zon door de polder. Het schemerde nog een beetje en in mijn rechterooghoek zag ik iets vanaf het land komen wat op een hond leek. Ik stond stokstijf stil want wist meteen dat het een vos was. Hij zag mij ook, bleef staan en zo keken we elkaar aan, zijn ogen rood oplichtend in mijn hardlooplampje. Ik denk dat we van elkaar schrokken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMUit Eten
In dit restaurant zitten grote eters gebeiteld
Philippine -
PREMIUMUit Eten
Bij Bistro LaFayette wordt niet met de Franse slag gekookt
De deur zwaait open en naast een stevige blues uit de speaker en de geur van gegrild vlees komt ons een hartelijk ,,Wees welkom en kom erin!” tegemoet. We zijn neergestreken in Biervliet, bij Bistro Lafayette. -
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
Als je op vakantie gaat naar het zuiden, moet je rekening houden met tolwegen en -tunnels. De prijzen zijn de laatste jaren gestegen, maar hoe duur is het eigenlijk om bijvoorbeeld naar Kroatië te rijden? -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol? -
PREMIUM
Nieuw! De Oesterfrikandel
Het Oesterseizoen is afgelopen week begonnen en natuurlijk zijn de oesters ook dit jaar weer van een goede kwaliteit. Peter Oreel werkt bij de Oesterij in Yerseke. Hij werd al een aantal maal Nederlands Kampioen Oestersteken en weet veel over deze lekkernij. Hij bedacht onlangs een frikandel met oesters en die is niet te versmaden.
-
PREMIUM
Bij de Visloods gaat de mooiste vis zo van de boot naar de winkel
-
-
-
PREMIUMrecensie
Morille is fine dining, maar dan met gulle porties en immens veel liefdewerk
Je hebt net een eigen restaurant geopend, krijgt goede recensies. En dan arriveert corona als ongewenste gast. De crisis gaf chef Dennis Willems het laatste zetje: hij besloot vol te gaan voor zijn droom, hyperlokaal fine dining.Koudekerke -
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt.