Volledig scherm
PREMIUM
Chef kok Alex de Groene dresseert de gebakken eendenborst. © Boaz Timmermans

Hotelkeuken die van wanten weet: Churchill-hotel in Terneuzen

ETENHotelkeukens zijn een gok. Zo mooi als de kamers zijn, zo tranentrekkend is soms de warme hap. Gelukkig hakt het restaurant van het Churchill-hotel in Terneuzen ons vooroordeel in mootjes.

Fantasieloze menukaart, instant ingrediënten, liefdeloze bereidingen en lusteloos personeel. Te vaak hebben we onze speurneus gestoten aan restaurants in hotels waar de keuken een moetje lijkt. Zoiets van: de gasten moet je iets te eten geven, het maakt niet uit wat. Enigszins beducht voor zo’n flegmatiek concept toeren we naar de Churchill-laan in Terneuzen, waar het tot de Hampshire Hotel-keten behorende Churchill Terneuzen massief staat te zijn.

  1. Voorbereiding
    PREMIUM
    Column Margot Verhaagen

    Voorberei­ding

    Met Kerstmis komt mijn familie eten. Naast dat ik er zin in heb, zie ik er natuurlijk ook een beetje tegenop. Al staat of valt alles met een goede voorbereiding: wellicht een dooddoener, maar tijdens deze weken in de aanloop naar Kerstmis en de bijbehorende kerststress weer even zeer actueel. Helaas moet ik u ons kerstmenu nog onthouden omdat de jongste Man niet wil dat iedereen het al weet. Hij is namelijk druk met voorbereiden en met oefenen. Ik beloof dat ik het naderhand met u deel, al was het alleen maar omdat het echt iets bijzonders wordt.