PREMIUM
Hof van Holland in Tholen heeft gamba’s in kreeftensaus om voor om te rijden
uit etenNu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Marja van Dijke van Hof van Holland in Tholen kookt gamba’s in kreeftensaus.
Delen per e-mail
Als meisje werkte ze er in de afwaskeuken. Inmiddels is de keuken haar domein. Zo’n 27 jaar alweer is Marja van Dijke eigenaar van restaurant Hof van Holland. ,,Na mijn koksopleiding werkte ik bij Nolet Het Reymerswale in Yerseke. Daarna heb ik deze zaak overgenomen. Nog elke dag kook ik hier met liefde en passie.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMRECENSIE EETRUBRIEK
Bij Roekoekoe in Zierikzee staan wereldgerechten op de kaart
Verwennerij met een internationaal tintje. Van een sunday brunch, een Japanse ramen tot een Ierse X-mas hamper, een tas vol lekkers. Niets gaat Sander en Eline Kloet van Roekoekoe in Zierikzee te ver als het om eten gaat. Ze proberen ondanks de verplichte sluiting zoveel mogelijk plezier uit deze uitzonderlijke tijd te halen. -
PREMIUMColumn Margot Verhaagen
Thuis, op twee plaatsen
Terwijl ik dit stukjes schrijf, zit ik thuis te werken. Nee, niet thuis bij Man, maar thuis bij mijn ouders. Dat is wel eens verwarrend, twee plaatsen die je thuis noemt. Als ik daar zit, zeg ik dat ik thuis ben maar ook dat ik weer naar huis ga wanneer ik naar Man vertrek. Nu verandert er bij mijn ouders nogal veel op dit moment. Dat doet iets met het thuisgevoel constateer ik. -
video
‘Pasta fiep fiep fiep’ is altijd een succes bij hobbykok Thijs uit Middelburg
In de woonkeuken van Thijs van der Schaaf in Middelburg wappert vandaag de Italiaanse vlag. Zijn favoriete keuken, omdat de Italianen met weinig ingrediënten een smaakvol gerecht weten te maken. Dat geldt ook voor zijn zelfbedachte creatie: ‘pasta fiep fiep fiep’, zalmfiletrolletjes met pancetta, lintpasta en zeekraal. -
PREMIUM
Om te zoenen: chocoladedessert van Paul Melis van De Werf in Veere
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Paul Melis van De Werf in Veere maakt een chocoladedessert. -
PREMIUMZeeland Eet
Vegetarisch hoogstandje van Kale & De Bril: schorseneren met koffiejus
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijven we chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Deze week: Marc Everse en Niek Traas van Kale & De Bril in Goes met een vegetarisch hoogstandje.
-
PREMIUM
Misthoorn
Afgelopen nachten kon ik zelfs in mijn stad de misthoorns van schepen op de Westerschelde horen. Ik wist eigenlijk niet dat we zo dicht bij de zee wonen. Wellicht komt het mede door het feit dat de misthoorns juist vanwege de mist goed te horen zijn. Mist is vochtige lucht en dat draagt veel verder dan droge lucht. Vooral zwaardere tonen, zoals die van de misthoorns, hoor je dus beter. Er zijn zelfs mensen die van het geluid van de misthoorns wakker liggen. -
PREMIUMZeeland Eet
Koken met Zeeuwse chef-koks: Ossobuco, het signatuurgerecht van Giovanni Tidili uit Middelburg
MIDDELBURG - Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Deze week: Giovanni Tidili van La Piccola Italia in Middelburg over de ossobuco van zijn vader. -
PREMIUMUIT ETEN
De gehaktballen van In de Gouwe Gheijt in Grijpskerke smaken als vroeger thuis
De eigenaren van In de Gouwe Gheijt in Grijpskerke waren lekker op dreef afgelopen zomer. Naast vaste gasten deden veel toeristen het eetcafé aan. Nu ze voor de tweede keer de deur moeten sluiten, houden ze hun adem in.