Michiel van Laere voor de ingang van zijn restaurant.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel van Laere voor de ingang van zijn restaurant. © Peter Nicolai

Hobbykokmenu restaurant State in Lamswaarde is een hit, ‘Noordzeekrab steek je niet in kartonnen bakje’

LAMSWAARDE - State in Lamswaarde is eigenlijk nooit dicht geweest. De restaurantbeleving komt naar de mensen toe. Met instructiefilmpjes kunnen thuiskoks zelf een restaurantwaardig menu op tafel zetten.

  1. De Moriaan: we missen de gezelligheid in het wijnlokaal
    PREMIUM
    zeeuws eten

    De Moriaan: we missen de gezellig­heid in het wijnlokaal

    MIDDELBURG - De maandelijkse wijnproeverijen zijn geschrapt. In het wijnlokaal van De Moriaan in Middelburg blijft voorlopig de kurk op de fles. De verplichte sluiting van de horeca gaat ook deze ondernemers niet in de koude kleren zitten. De bar levert nu niets op en ook de verkoop aan restaurants is weggevallen. ,,Dat scheelt toch zeker de helft in omzet’’, zegt Niek van Helleman, samen met Gertjan Franke eigenaar van de zaak.