‘Hiervoor kan ik mijn man, die niet van soep houdt, wakker maken’
uit eten | videoNa bijna dertig jaar kookervaring bij Culinair Gilde Zeeland, staat Elma van Winsen behoorlijk haar mannetje in de keuken. Haar kookschrift staat vol mooie recepten met soms ingewikkelde technieken. Toch kiest ze nu voor eenvoud. ,,Deze garnalenbisque kan iedereen maken en is bijzonder smaakvol. Zo lekker dat ik mijn man, die niet van soep houdt, ervoor wakker kan maken.’’
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Verse vis van Chris; aan huis bezorgd in de Visbox
Chris Hofman uit Arnemuiden is een harde werker. Om 04.00 uur begint hij in Yerseke bij een groothandel in vis. In de middag levert hij via zijn eigen website vis aan particulieren. Daarnaast heeft hij zelfs een heuse ‘Visbox’ bedacht die je eens per maand kunt bestellen en waar per keer vijf verschillende vacuümverpakte vissoorten in zitten. -
PREMIUMuit eten
Kreeft hoort bij de voorjaarskriebels
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Sterrenchef Eric van Bochove van ’t Vlasbloemeken in Koewacht maakt kreeft met zeeslaboter. -
PREMIUMUIT ETEN
Sushi Lushi in Bruinisse: Sushi ‘per boot’ bij je thuisbezorgd
We kunnen even niet meer op restaurant, zoals de Vlamingen dat zo mooi zeggen. Afhalen en thuisbezorging van maaltijden blijven wel mogelijk. Zus Louise en broer Thomas Hagendijk uit Bruinisse zijn tijdens de eerste horecasluiting in dat gat gesprongen. Hun bedrijfje Sushi Lushi bezorgt Japanse hapjes aan huis. -
PREMIUMuit eten / video
Tiramisu van Hubert: Italian job done!
Dochterlief van zijn nicht smeekt er steevast om: ‘Hubert, wanneer maak je weer tiramisu?’ Als ze snel is, kan ze proeven, want deze week maakt Hubert Potter (61) uit Goes weer eens een schaal tiramisu. ,,Ik denk dat ik haar een stuk ga brengen.” -
PREMIUMuit eten
Hof van Holland in Tholen heeft gamba’s in kreeftensaus om voor om te rijden
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft deze krant chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Marja van Dijke van Hof van Holland in Tholen kookt gamba’s in kreeftensaus.
-
PREMIUM
Misthoorn
Afgelopen nachten kon ik zelfs in mijn stad de misthoorns van schepen op de Westerschelde horen. Ik wist eigenlijk niet dat we zo dicht bij de zee wonen. Wellicht komt het mede door het feit dat de misthoorns juist vanwege de mist goed te horen zijn. Mist is vochtige lucht en dat draagt veel verder dan droge lucht. Vooral zwaardere tonen, zoals die van de misthoorns, hoor je dus beter. Er zijn zelfs mensen die van het geluid van de misthoorns wakker liggen. -
PREMIUM
Ouderwets lekkere koekjes van de Smulkamer
,,Wat ontzettend leuk dat we in de krant komen”, reageert Ingrid Mangert uit Goes, werkzaam bij Gors. ,,Vooral voor onze cliënten natuurlijk. Deze medewerkers hebben allen een functiebeperking.” Bij de Smulkamer, onderdeel van Gors, bakken ze heerlijke ouderwetse koekjes. Zandkoekjes, Zeeuws speculaas maar ook boterkoek en Goese moppen. -
Paskal Jakobsen stopt met eetcafé Hard & Ziel