Het team van het Kasteel van Batavia in Westkapelle met geheel rechts uitbater Ronald van de Sande.
Volledig scherm
PREMIUM
Het team van het Kasteel van Batavia in Westkapelle met geheel rechts uitbater Ronald van de Sande. © Lex de Meester

Het Kasteel van Batavia in Westkapelle: de schrokop is hier op zijn plek

RECENSIEOoit stond er een fort. Maar sinds 1633 scheppen ze er eten op je bord. Het Kasteel van Batavia in Westkapelle is dan ook een icoon in de Zeeuwse gastronomie.

Wasschappel by night. Een verwaaide toerist wandelt door de nagenoeg verlaten Zuidstraat. Waar de verkeersader afbuigt richting Domburg staat onderaan de dijk een fraai wit pand heel erg kloek te zijn. Dit is de huiskamer (café) annex happerij (restaurant) van het dijkwerkersdorp. In de herberg groept (een deel van) de lokale bevolking op zaterdagavond steevast samen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bakken vol aardbeien bij fruitboerderij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restaurants ligt stil
    PREMIUM
    Zeeuws eten

    Bakken vol aardbeien bij fruitboer­de­rij in Ouwerkerk: verkoop aan bakkers en restau­rants ligt stil

    OUWERKERK - Dat genot soms samengaat met gezondheid, bewijst de aardbei. Rood en rijp smaakt en ruikt deze schijnvrucht bijna zo bedwelmend als de eerste zomerdagen. Daarnaast knalt de rode rakker ook nog eens van de vitamine C, nodig voor de weerstand. Dat komt mooi uit, want de zomerkoninkjes van Wim en Joleen Remeeus van Fruitboerderij Remeeus in Ouwerkerk liggen klaar om ervan te smullen.