Goes: Saloniki
Zou het ooit nog goed komen tussen mij en het Griekse restaurantwezen? Op vakantie in Griekenland heb ik bijna nooit klachten, in Zeeland is het me nog niet gelukt om een Griek naar mijn smaak te vinden.
Delen per e-mail
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
EETRUBRIEK De vis is dik in orde bij De Zeezot in Westkapelle
Als je vanaf de zeedijk het dorp Westkapelle in fietst zonder te remmen, dan kom je tot stilstand bij Brasserie de Zeezot. Een afstandje van niks. Vandaar dat de vis er spartelvers is. Gasten kunnen er weer volop van genieten. -
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje. -
PREMIUM
Zeeuws eten Bakkerijzz drijft op bijzondere bakkers
Overdag geen schrale bierlucht van de cafés in de Beddewijkstraat in Middelburg, maar de eetlust opwekkende geur van vers brood en koekjes. Bakkerijzz is een bijzondere bakkerij, met bijzondere bakkers. -
PREMIUM
Zeeuws eten Loverendale wordt in nieuw jasje gestoken, maar de peren smaken al vanouds
OOSTKAPELLE - Tim Moerman is mede-eigenaar van Loverendale en eigenaar van boomgaard van Ter Linde in Oostkapelle. ,,Dit is de eerste biologisch-dynamische boerderij van Nederland. Loverendale bestaat al 95 jaar en is van oudsher een broedplaats voor nieuwe ideeën. Nu zijn we volop bezig om de boerderij in een nieuw jasje te steken en onszelf zo voor te bereiden op de toekomst waarbij lokale beleving voorop staat”, zegt Moerman. -
PREMIUM
uit eten In de tuin van El Mosquito waan je je op een Zuid Spaanse hacienda
Voor onvervalst Spaans eten hoef je niet naar Spanje. Dat vind je ook in Zeeland. Zoals bij het nieuwe restaurant El Mosquito in de Sint Janstraat in Middelburg. Niet alleen de gerechten hier komen van het Iberisch schiereiland, ook de voertaal in de keuken is Spaans.
-
PREMIUM
Column Margot Verhaagen De zee, dé plek waar ik mijn hoofd leeg kan maken
Afgelopen tijd was ik iedere dag wel in de zee te vinden. Niet alleen vanwege de warmte maar ook om mijn hoofd leeg te maken. De zee doet iets met me, en niet alleen met mij. Niet voor niets liggen veel kuuroorden aan zee. -
PREMIUM
Zeeuwse Zeevenkel geeft frisse smaak aan Griekse olijfolie
We zijn wel toe aan nog wat zomerse invloeden, nu de herfst zo genadeloos toeslaat. Simone Moeleker uit Zierikzee heeft een nieuwe versie van haar Eleolado olijfolie op de markt gebracht met Zeeuwse zeevenkel waarin je de zomer proeft. -
PREMIUM
Zeeland Eet In IJzendijke eet je een duurzame topsteak
Aan de kust beleefde de horeca een mooie zomer, ondanks alle corona-maatregelen. Maar hoe marcheren restaurants in het achterland? ,,We hebben geen strand voor de deur. We moeten daardoor nog beter ons best doen”, zegt Hans Ulijn van restaurant Delausanne in IJzendijke.