GOES - Rhodos is een vertrouwde Griek
Redacteuren Edith Ramakers en Raymond de Frel richten zich deze maand op buitenlandse restaurants in Zeeland. Raymond ging naar Grieks restaurant Rhodos in Goes.
De vouwen uit je broek, noemen ze dat. Sorry hoor, maar ik kon het niet laten om die onbesuisde pizzakoerier voor 'eikel' uit te maken. Het had maar een haar gescheeld of ik had vanavond niet in restaurant Rhodos gezeten, maar in het Oosterscheldeziekenhuis gelegen. Gelukkig bleef het bij een verbale schrikreactie, dus schuif ik toch gewoon met mijn tafelgenoten aan in het restaurant van Gianis Lukanikas en Rula Lukanika.
Het is rustig op deze doordeweekse avond. Toch krijgen we niet het gevoel dat we in een restaurant zitten, waar bij topdrukte honderdveertig eters worden bediend. Dat komt door de verschillende verdiepingen. Gianis laat het licht op de bovenetage uit, waardoor het beneden knusser oogt. Na vier jaar werken in restaurants van kennissen in Den Haag en Bergen op Zoom, streken de uit Larissa afkomstige Gianis en Rula in 1990 neer in Goes. Sinds vier maanden hebben ze ook een restaurant in Zierikzee. Hun Goese stek is ruim opgezet. Genoeg ruimte tussen de tafeltjes, brede doorgangen en door alle 'gestructureerd' omgevallen pilaren, vazen en borstbeelden krijg je zelfs een beetje het idee dat je in oud-Griekenland bent. En ja, zoals in vrijwel alle Griekse restaurants, draagt de ouzo van het huis bij aan de traditionele sfeer. De kaart van Rhodos is met vlees-, vis-, oven- en saladegerechten uitgebreid. We beginnen met een voorgerecht. Mijn tafelgenoten gaan voor mosselen. De een neemt midia (gefrituurde mosselen met knoflooksaus voor 7,90 euro), de ander vijf koningsmosselen uit de oven met knoflooksaus (9,20 euro). De koningsmosselen zijn iets, maar niet heel veel groter dan de gefrituurde mosselen. Waar de gefrituurde schaaldiertjes wat aan de droge kant zijn, smaken de met kaas gegratineerde koningsmosselen beter. Ik mag niet klagen over mijn pikilia van warme voorgerechten (9,50 euro). Het gehaktballetje in tomatensaus (keftedes), wijnblaadje gevuld met rijst en gehakt (dolmades), stukje bladerdeeg met feta (tiropita) en stukje bladerdeeg met gebakken schapenkaas (saganaki) zijn lekker.
Als onze hoofdgerechten worden opgediend, begeven we ons eerst naar de saladebar, met olijven, feta, tomaat, komkommer en groene peper simpel, maar in orde. We nemen twee grillschotels en een ovengerecht. Stamnas (16,90 euro) uit de oven met rundvlees, courgettes, aubergines, aardappelen en feta is volgens Gianis traditioneel Grieks. De dampende schotel is lekker en net even anders dan anders. De Rhodosschotel (17,90 euro) met onder meer steak, suflaki, heel goed bereide giros en mousaka en de Akropolisschotel (19,90 euro) met onder meer ossenhaas, lamshaas- en kotelet zijn minder onderscheidend. Zeker niet slecht, maar ik denk tegelijkertijd dat we dit niet al te lang zullen onthouden. Volgende keer ga ik ook voor de stamnas.
- Grieks restaurant Rhodos, Singelstraat 6, Goes. Tel: 0113-233995. Internet: www.rhodosgoes.nl . Open: dagelijks van 16.00 tot 22.00 uur.
Prijs-kwaliteit: ***
Entourage: ****
Bediening aan tafel: ***
Horen, zien en ruiken: Op een rustige avond mag de muziek best iets harder staan.
Heel af en toe hoorden we wat getokkel voorbijkomen, maar meestal was het zo stil dat we zelf gingen fluisteren.
Conclusie: Rhodos heeft dat wat je van een Grieks restaurant kan verwachten. Maar wie zoekt en durft, kan hier anders dan standaard eten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMuit eten
Slot Oostende: vegan in breugeliaanse sferen
Slot Oostende staat op het oudste stukje Goes, maar verwacht geen breugeliaanse buffetten. Sterker nog, we proeven het vegan menu. Daar hebben we nog best een kluif aan. -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
PREMIUMUit Eten
Pier 7 is een belevenis: eten met je voeten in het zand
Met je voeten in het strandzand je buik rond eten. En onderwijl tussen wuivende palmboompjes de zon in de Noordzee zien zakken. Alleen al daarom is Pier 7 in Vlissingen een attractie. Op het bord is het vaak net zo’n feest. -
PREMIUMrecensie
Het warme bad van DOK14 in Cadzand is alles wat we nodig hebben in deze tijd
CADZAND - Uitstekende carpaccio van ribeye in een paradijselijke omgeving. Dat eten we in strandpaviljoen DOK14 in Cadzand, kuuroord van de troost. -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources
-
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
PREMIUMrecensie
De Lindenboom in Serooskerke: de kaastompouce is niet voor de poes
Het miezert. Niet echt weer voor een heimelijke culinaire missie aan het water. Ver voor de duinen strijken we neer bij De Lindenboom in Serooskerke. Daar ontdekken we dat de kaastompouce niet voor de poes is. -
PREMIUM
Met FERM Bistrot komt de horecadroom van Claudia en Joost uit