PREMIUM
Gasten zetten koers naar Fine Veere voor langoustines van de grill
Ook nu de terrassen open zijn, blijft deze krant chef-koks een podium bieden. In de rubriek Zeeland Eet in 2021 vragen we ze hun signatuurgerecht te bereiden. Chef-kok Maxim Leenpoel maakt langoustines van de grill, dé hardloper van Brasserie Fine Veere.
Langoustines van de grill met zeegroentes, asperges en huisgemaakte frietjes. ,,Een succesnummer’’, zegt chef-kok Maxim Leenpoel van Brasserie Fine Veere in Veere. ,,Waarschijnlijk omdat het bij heel weinig restaurants op de kaart staat. Het is een eenvoudig gerecht en zeer smaakvol. Geschikt als lunchgerecht en ook bij het diner erg gewild.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
PREMIUMuit eten
Bij BRU 17 is het vis wat de pot schaft
In Bruinisse eet je mosselen, of vis, dat mag duidelijk zijn. Omgeven door water, gelegen aan de kop van Duiveland vinden we daar het bewijs van. BRU 17 belooft vis, schaal- en schelpdieren uit lokale wateren. Met korte lijntjes naar de regionale vissers, waardoor de vangst van de dag diezelfde avond nog op je bord kan liggen. -
PREMIUMUit eten
De chef van De Tol is een klassiek talent
Bij De Tol in Eede is het ons-kent-ons. Dit restaurant op loopafstand van Vlaanderen trekt al sinds decennia dezelfde gasten. Ze komen voor de klassiekers op de kaart. Die zijn misschien niet helemaal van deze tijd, maar wel met veel liefde bereid. -
Captain Sloe maakt Zeeuwse sloe gin
Het is nu de tijd dat de sleedoornbessen rijp zijn. In de tuin van de ouders van Dominique d’Haens in Philippine groeien die volop en met deze bessen maakt hij nu een Zeeuwse sloe gin (spreek uit als slow). -
Het kopen van lokale producten is steeds meer een issue
Deze tijd vraagt om goede initiatieven op het gebied van eten, drinken en duurzaamheid. Daarom is het ook zo goed dat Slow Food Zeeland nieuw leven ingeblazen is.
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
-
-
PREMIUMuit eten
De metaxasaus van Delphi in Terneuzen doet ons de sirtaki dansen
TERNEUZEN - Dat het stigma van bunkeren de Griekse keuken geen eer aandoet, merken we bij Delphi op de Markt in Terneuzen. De Griekse variatie op stroganoffsaus is de ster van de avond. -
Is mijn voorschotbedrag wel of niet aangepast naar het prijsplafond?
De overheid heeft besloten consumenten op weg te helpen met de hoge energieprijzen. Begin dit jaar is daarom het prijsplafond ingegaan, waardoor je een maximaal tarief betaalt voor energie. Betekent dit dat het voorschotbedrag nu ook is aangepast? Twee experts leggen uit hoe het zit.