Familie De Visser in Ritthem boert met groot respect voor de natuur
Er veel te doen over de boer. Een goed moment voor een serie over Zeeuwse boeren met hun producten. We trappen af met biologisch-dynamische boerderij Eindelienge in Ritthem, van Mieke en Leo de Visser.
Delen per e-mail
,,We zijn in al 1978 begonnen met boeren op biologisch-dynamische wijze”, vertelt Mieke de Visser. Biologisch dynamische landbouw is gebaseerd op de antroposofische principes van Rudolf Steiner en ziet de natuur als een overal verbonden geheel. ,,Toen zagen we al dat gangbare landbouw niet goed was voor de aarde als we deze aan onze kinderen en hun kinderen willen doorgeven. Een gemengd bedrijf zoals wij hebben, heeft veel voordelen. De boerderijgroenten die we over hebben gaan naar de beesten. Met de mest van ons vee kunnen we voor 60 procent ons land bemesten.”
Verder in het nieuws
-
PREMIUM
Recensie Gulle porties voor een zachte prijs bij 't Streefkerkse Huis in Zoutelande
Je wilt op een winterse dag niets liever dan de aardpeersoep van 't Streefkerkse Huis in Zoutelande. Daar krijg je volle, aantrekkelijk geprijsde borden. -
PREMIUM
EETRECENSIE Slappe pizza, maar wel een lekker kalfje
De Zeeuwse waterkant telt stiekem veel zelfbenoemde Italiaanse restaurants. De toeristische enclave Den Osse heeft er nu ook eentje: La Bottiglia. We proeven er kalfsvlees en pizza. -
PREMIUM
Recensie Bobby's Franse bistrogerechten bij Bobby’s in Wemeldinge
WEMELDINGE - Bobby’s is zo’n plek waar je vrienden ontmoet. Je drinkt wat pintjes aan de bar en tussendoor stil je de honger in een sfeer die past bij een bistro uit de seventies. -
PREMIUM
ETEN Hotelkeuken die van wanten weet: Churchill-hotel in Terneuzen
Hotelkeukens zijn een gok. Zo mooi als de kamers zijn, zo tranentrekkend is soms de warme hap. Gelukkig hakt het restaurant van het Churchill-hotel in Terneuzen ons vooroordeel in mootjes. -
PREMIUM
Recensie Oerklassieke gerechten en een bak gezelligheid bij De Zwaan in Philippine
Een wagonlading garnalen krijgen we als hoofdmoot bij de georganiseerde chaos die De Zwaan in Philippine is. Een café-restaurant waar je graag aan de toog blijft hangen.
-
PREMIUM
Stadscafé De Dighter in Vlissingen beweegt mee met de seizoenen
De poëzie van Jacobus Bellamy op de muren van Stadscafé De Dighter doet ons weinig. De gastvrijheid en het eten in zijn geboortehuis bevallen ons een stuk beter. -
PREMIUM
Eetrecensie Codium in Goes kookt met een hoofdletter K
Zelden gaan we op de knieën voor een chef. Nu wel! Wat Wouter Kik in zijn nieuwe restaurant Codium ons voorschotelt, is sterwaardig. Spannend, verfijnd, verbluffend lekker. Zijn Makreel Marrakesh, OMG… -
PREMIUM
Recensie De desserts bij Hart van Sluis zijn hartverwarmend
In de voormalige burgemeesterswoning in Sluis huist een restaurant met smakelijke gerechten, die soms beter gedijen bij simpele bereidingen. Wij bezochten Hart van Sluis.