Kok Niels Branders met twee salades.
Volledig scherm
PREMIUM
Kok Niels Branders met twee salades. © Johan van der Heijden

Eten bij restaurant Beau4 in Kamperland: Luxere gerechten mogen van de kaart worden geschrapt

EETRUBRIEKBij Beau4 in Kamperland landen waterskiërs voor een hamburger of saté. Een snelle warme hap ter afsluiting van een dagje Veerse Meer.

Met de zomerstorm in de rug sturen we richting Noord-Beveland. Windkracht zeven tot acht geeft mooie schuimkoppen op het Veerse Meer. Bij watersportcentrum Schotsman ligt een waterskibaan, met voor de kleintjes een aquapark met speeltoestellen. De capriolen van watersporters op dit onstuimige water willen we wel eens van dichtbij zien. We stuiven binnen bij het naastgelegen restaurant Beau4, hoe toepasselijk vandaag. Daar zien we hoe wind de opblaasbare kussens van het pretpark als kruiend ijs tegen de oever stuwt en dat de skibaan een zwarte piste is geworden, waar niemand zich op waagt. Het watersportcentrum is gesloten.

Zo’n dag als vandaag is een strop voor de eigenaren Evert-Jan van Nunen en Diana Dunlop. ,,Normaal stappen hier elk uur zo’n dertig mensen op de waterski’s’’, vertelt bedrijfsleider René Boot. ,,Met dit weer kan dat niet. Trouwens ook als het niet zo hard waait, is het een kunst om overeind te blijven. Lukt dat toch, dan krijg je geheid spierpijn. Haal je de eerste bocht, dan heb je één dag spierpijn. Haal je de tweede bocht, reken dan gerust op twee dagen.’’ Al dat stoeien op het water wekt lekkere trek op. De meeste après-skiërs schuiven daarom meteen aan bij Beau4. Maar ook andere eetlustigen weten deze eetgelegenheid te vinden, het zit er vol. Niet voor niets adviseert Beau4 op de website vooraf te reserveren.

Hoe zit je daar?

Binnen staan robuuste houten tafels, banken langs de muren, witgeschilderde keukenstoelen. Daar kunnen we gaan zitten op de laatste vrije plaatsen. Toch kiezen we voor het overdekte terras, een houten bank met wat kussentjes onder de billen. Lekker uit de wind, in een streepje avondzon. En langzaamaan stroomt het ook hier vol. Veel vakantievierende gezinnen. De allerkleinsten lopen van binnen naar buiten met kinderboeken en puzzels, waarmee ze zich uitstekend vermaken. En als de kinderen het naar hun zin hebben...

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement