Julia van Dijck serveert het eten uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Julia van Dijck serveert het eten uit. © Lex de Meester

Eetkaffee ’t Hof in Middelburg zorgt voor creativiteit in een gekke tijd

Zeeuws etenMensen letterlijk en figuurlijk op hun plek zetten , is niet de mores bij Kaffee ’t Hof in Middelburg. Toch hebben de gasten begrip voor de anderhalvemetermaatregel. En eenmaal gewend, schuiven ze steeds vaker aan om te eten. Ook voor de lunch.

 1. Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrunches aan huis
  PREMIUM
  Zeeland eet

  Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrun­ches aan huis

  Steeds meer restaurants gaan menu’s bezorgen en/of bieden ook afhaalmaaltijden aan. Initiatieven borrelen op om dat aanbod te bundelen. De nieuwe website zeelandeet.nl bijvoorbeeld geeft per regio een overzicht van wat restaurants, eetcafés, snackbars en cateringbedrijven aan bezorg- en afhaalmaaltijden aanbieden. De lijst is vele tientallen restaurants lang. In elke rubriek lichten we er eentje uit. Dit keer: De Graanbeurs in Axel.
 2. Loverendale wordt in nieuw jasje gestoken, maar de peren smaken al vanouds
  PREMIUM
  Zeeuws eten

  Loverenda­le wordt in nieuw jasje gestoken, maar de peren smaken al vanouds

  OOSTKAPELLE - Tim Moerman is mede-eigenaar van Loverendale en eigenaar van boomgaard van Ter Linde in Oostkapelle. ,,Dit is de eerste biologisch-dynamische boerderij van Nederland. Loverendale bestaat al 95 jaar en is van oudsher een broedplaats voor nieuwe ideeën. Nu zijn we volop bezig om de boerderij in een nieuw jasje te steken en onszelf zo voor te bereiden op de toekomst waarbij lokale beleving voorop staat”, zegt Moerman.