PREMIUM
Eetkaffee ’t Hof in Middelburg zorgt voor creativiteit in een gekke tijd
Zeeuws etenMensen letterlijk en figuurlijk op hun plek zetten , is niet de mores bij Kaffee ’t Hof in Middelburg. Toch hebben de gasten begrip voor de anderhalvemetermaatregel. En eenmaal gewend, schuiven ze steeds vaker aan om te eten. Ook voor de lunch.
Delen per e-mail
De lunch is nieuw, zijn we pas mee begonnen’’, zegt Hayo Duinkerken, eigenaar van de bruine kroeg op de Vlasmarkt. ,,We serveren een wisselend broodje, soep, tosti’s. Verder hebben we plannen om kleine gerechten van de avondkaart om te turnen tot lunchgerechten. Ons terras is er geschikt voor, uit de wind en in de zon. Bovendien is de straat rustig rond het middaguur.’’
Aan creativiteit ontbreekt het niet
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zeeuws eten Appels die naar het nieuwe seizoen smaken
,,Ieder appelras heeft zo zijn eigen smaak; de Delcorf en de Sissired smaken naar het nieuwe seizoen”, lacht Caroline van Assche van Landwinkel de Oude Stoof uit Hengstdijk. Delcorf en de Sisired zijn de vroegste appels. ,,Ze zijn niet alleen fris zuur van smaak, ze zien er ook sprookjes-achtig uit. Net alsof Sneeuwwitje er zo een hap uit kan nemen.” -
PREMIUM
Vlees van eigen mesterij uit Schoondijke
November is de slachtmaand. We gaan deze maand op bezoek bij Zeeuwse slagers die nog zelf slachten, zoals Peter Tresonie uit Schoondijke. -
PREMIUM
uit eten Tarbot is de koning onder de zeevissen
Nu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Bart Grahame van De Vijverhoeve in Sint Anna ter Muiden trapt af met een klassieker van zijn vader Jan: tarbot met dijonnaise. -
PREMIUM
‘Niet veel mensen kennen de tarbot als thuisgerecht en dat is jammer’
Bij Seafarm in Kamperland staan ze bekend om hun mesheften, de diverse schaal- en schelpdieren, de eigen oesters en de zelf gekweekte tarbot. ,,De tarbot is de koning onder de vissen”, zo weet Dave Bout, samen met zijn vader eigenaar van Seafarm. ,,Toch kennen niet veel mensen de tarbot voor de thuisbereiding en dat is jammer.” -
PREMIUM
Bij Soep & Sap haal je je gezonde tussendoortjes
Soep is zo oud als het koken zelf. Bovendien is een kop soep een makkelijke, snelle hap die meestal ook nog eens gezond is. Soep & Sap in Middelburg maakt dagelijks verse soep-to-go of bezorgt aan huis, inclusief een snee brood en een appeltje.
-
PREMIUM
Burenliefde in Goes tijdens lockdown: hotel Katoen neemt restaurant Codium tijdelijk in huis
Een goede buur is beter dan een verre vriend. Dat geldt zeker voor hotel & brasserie Katoen in Goes. Dat haalt buurman Codium liefdevol in huis, zodat hotelgasten kunnen genieten van menu’s op hoog niveau. -
Vleugje Italië uit Tholen
Dit najaar zit een reisje naar een van de zonnige Italiaanse eilanden er niet in. Maar geen nood. Voor de zilte, typisch Italiaanse smaakmaker bottarga hoef je niet eens de provincie uit. Onze bottarga komt uit de Oosterschelde en is op Tholen als ‘Zeeuwse kaviaar’ te koop. -
PREMIUM
Zeeuws eten Zeeuws Genieten haalt Frankrijk naar de polder van Waarde
Zo’n vijf uur rijden van Parijs vind je in Waarde een table d’hôtes. Naar goed Frans voorbeeld verzorgt Iris Goud op minicamping Zeeuws Genieten wekelijks een eenvoudige, doch voedzame maaltijd waar je zo bij kan aanschuiven.