Luuk Brilman: ,,Ons brood is wellicht duurder, maar dan heb je ook wat. En de volgende dag is het ook nog lekker.”
Volledig scherm
PREMIUM
Luuk Brilman: ,,Ons brood is wellicht duurder, maar dan heb je ook wat. En de volgende dag is het ook nog lekker.” © Dirk-Jan Gjeltema

Een straatbeeld zonder warme bakkers, daar moet je toch niet aan denken?

Beoefenaars van ambachtelijke beroepen zoals de bakkers hebben het moeilijk. Niet alleen het personeelstekort speelt hen parten, ook de hoge energie- en grondstofprijzen vormen een bedreiging voor deze bedrijfstak. Alleen een straatbeeld zonder warme bakkers en de geur van versgebakken brood, daar moet je toch niet aan denken? We volgen komende weken ambachtelijke Zeeuwse bakkers en tekenen hun verhaal op.

  1. Overal stalletjes langs de weg; je hoeft alleen nog te stoppen #2
    PREMIUM

    Overal stalletjes langs de weg; je hoeft alleen nog te stoppen #2

    Augustus oogstmaand. Hoe leuk is het om nu overal stalletjes langs de weg te zien. Als je het over lokaal eten hebt is dit wellicht wel het summum. Mensen die hun eigen producten uit de tuin of van het land zò verkopen. Zelf gemaakte jams, honing, vruchten of groenten. Er zijn zelfs stalletjes waar je met de pin kunt betalen. Wanneer je er op gaat letten, zullen ze je niet ontgaan. Dan is het alleen nog een kwestie van stoppen.