PREMIUM
Een straatbeeld zonder warme bakkers, daar moet je toch niet aan denken?
Beoefenaars van ambachtelijke beroepen zoals de bakkers hebben het moeilijk. Niet alleen het personeelstekort speelt hen parten, ook de hoge energie- en grondstofprijzen vormen een bedreiging voor deze bedrijfstak. Alleen een straatbeeld zonder warme bakkers en de geur van versgebakken brood, daar moet je toch niet aan denken? We volgen komende weken ambachtelijke Zeeuwse bakkers en tekenen hun verhaal op.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUM
Overal stalletjes langs de weg; je hoeft alleen nog te stoppen #2
Augustus oogstmaand. Hoe leuk is het om nu overal stalletjes langs de weg te zien. Als je het over lokaal eten hebt is dit wellicht wel het summum. Mensen die hun eigen producten uit de tuin of van het land zò verkopen. Zelf gemaakte jams, honing, vruchten of groenten. Er zijn zelfs stalletjes waar je met de pin kunt betalen. Wanneer je er op gaat letten, zullen ze je niet ontgaan. Dan is het alleen nog een kwestie van stoppen. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
PREMIUMMET VIDEO
Smullen voor een prikkie: drie Zeeuwse lekkerbekken koken een budget feestmaal
Aan de kassa van de supermarkt is het elke week schrikken. Boodschappen zijn in een jaar tijd bijna 20 procent duurder geworden. Toch kun je iets lekkers koken voor een prikkie. Drie Zeeuwen demonstreren hoe je een smakelijke en gezonde budgetmaaltijd op tafel zet.
-
PREMIUMuit eten | met video
State in Hulst is de terechte winnaar van de PZC award Restaurant van het Jaar 2022: elke hap is raak!
Spannend, diepgang, likkebaardend lekker. Chef Michiel van Laere (31) van restaurant State in Hulst is nog een jonge god aan het fornuis, maar kookt de pannen van het vuur. Een terechte winnaar van de PZC Award Restaurant van het Jaar 2022. -
-
-
PREMIUMuit eten
Diego en Elisa van trattoria La Barca in Goes beheersen de kunst van de eenvoud
GOES - We ontwaren een magisch samenspel van smaken in de ragù della famiglia van La Barca in Goes. -
PREMIUMzomerserie: mijn favoriet
Strandpaviljoen Biggekerke is ouderwets goed. ‘Wij verkopen geen toeters en bellen’
Bijna alle strandtenten gaan mee met de tijd. Strakke inrichting, chille loungemuziek uit de speakers en mojito en pornstar martini op de cocktailkaart. In de bediening jonge mensen die niet zouden misstaan op catwalks of in muziekvideo’s.