Een diepe buiging voor de Thaise soep met tongschar van Moio Beach in Cadzand-Bad
Uit EtenCADZAND - Moio Beach in Cadzand doet het anders dan de meeste strandpaviljoens. Met veel lokale producten en andere bereidingen.
Door het mulle zand banen we ons een weg over het strand van Cadzand. Het panorama biedt een mix van oneindig water, wat late zwemmers, een windmolenpark op zee, de statige nieuwbouw van mondain Cadzand-Bad en strandpaviljoens. Onze bestemming Moio Beach is een paviljoen voor durfallen. Je leert er kitesurfen, suppen of rijden op een blokart, een eenpersoons voertuig dat wordt voortgestuwd door de wind. Vanavond beproeven we of de keuken net zo onbevreesd is.
Wat zie je op de kaart?
Niet je doorsnee strandpaviljoengerechten. Geen carpaccio, vitello tonnato, schnitzel of gebakken zalm. En dat is niet voor niets, vertelt Dirk van Gilst, die na een carrière als verkoper van printers in 2020 eigenaar is geworden van Moio Beach. ,,We werken zoveel mogelijk met lokale producten en vis uit de buurt. Geen scampi’s dus. Dat is voor een strandpaviljoen best uniek, maar ook de toekomst.” De ecologische voetafdruk moet kleiner, vindt Dirk. Dus vind je bij Moio wel invloeden uit Azië, maar niet in Vietnam ingescheepte tilapiafilets. Wel de Noordzeevissen tongschar, kabeljauw en zeebaars. Zuivel komt van de Heerenhoeve in Oostburg. En zo werkt de chef met meer lokaal geteelde producten.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.” -
PREMIUMUit Eten
Bij de Gouden Bock komt alles goed
-
Koken & Eten
Zo hou je de hele dag door energie: ‘Alleen wielrenners mogen ontbijten met veel suikers’
Ongeacht of je verkeersleider bent, een IT-er, stratenmaker of hoe je je dag indeelt; niemand zit te wachten op een middagdip. ,,Door bewust te letten op wat je eet, en wanneer, kun je de hele dag door scherp blijven.” -
PREMIUM
Eat this Fish vol eenvoudige visrecepten
Een paar jaar geleden schreven de Zeeuwse broers Kamiel en Hendrik Buysse, oftewel The Blend Brothers, een boek met makkelijke groenterecepten: Eat This. Nu is er Eat This Fish met zeventig unieke, eenvoudige visrecepten. -
PREMIUMuit eten
De metaxasaus van Delphi in Terneuzen doet ons de sirtaki dansen
TERNEUZEN - Dat het stigma van bunkeren de Griekse keuken geen eer aandoet, merken we bij Delphi op de Markt in Terneuzen. De Griekse variatie op stroganoffsaus is de ster van de avond.
-
Een man verspreidde foto van crash onder medepassagiers: hoe kan dat?
Het was een flinke schok voor passagiers die afgelopen zaterdag op Schiphol in een vliegtuig wachtten: ze ontvingen zomaar een foto van een vliegtuigramp op hun iPhones. Hoe kan dat gebeuren, en wat doe je eraan? -
PREMIUMuit eten
Polly’s denkt dat we Holle Bolle Gijs zijn
Eeterij Polly’s in Goes bedient hongerige krenten. Ze geeft veel voor weinig, inclusief een prachtig panorama van de Goese stadshaven. -
PREMIUM
Tafelen bij Zeeuws Meisje is dik in orde
Byron en Regina stoppen ziel en zaligheid in Tafelen bij Zeeuws Meisje. Naast de gastvrijheid zijn vooral de wijnen een omweg naar Zierikzee waard.