Volledig scherm
PREMIUM
Raquel serveert de Thaise Curry op het terras. © Peter Nicolai

Deze curry maakt zelfs Thai jaloers

EtenAnders dan de naam doet vermoeden, serveert Amuse grote porties. Zoals het een stoer vissersdorp als Breskens betaamt. En het smaakt nog ook.

Eten doet wat met je. Een smaak of geur werpt je zo terug in de tijd, naar die ene herinnering. De eerste hap van de Thaise curry die onze gastvrouw van Amuse in Breskens op tafel zet, is zo’n relikwie. Gember, citroengras, knoflook en rode peper, het brengt me direct terug naar op de kop af drie jaar geleden. Mijn eerste kennismaking met de Thaise keuken, op een apocalyptisch hete avond in Bangkok, half stoned van de jetlag en een tikkeltje onder de indruk van de Aziatische drukte. De curry werkte kalmerend. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement