Raquel serveert de Thaise Curry op het terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Raquel serveert de Thaise Curry op het terras. © Peter Nicolai

Deze curry maakt zelfs Thai jaloers

EtenAnders dan de naam doet vermoeden, serveert Amuse grote porties. Zoals het een stoer vissersdorp als Breskens betaamt. En het smaakt nog ook.

Eten doet wat met je. Een smaak of geur werpt je zo terug in de tijd, naar die ene herinnering. De eerste hap van de Thaise curry die onze gastvrouw van Amuse in Breskens op tafel zet, is zo’n relikwie. Gember, citroengras, knoflook en rode peper, het brengt me direct terug naar op de kop af drie jaar geleden. Mijn eerste kennismaking met de Thaise keuken, op een apocalyptisch hete avond in Bangkok, half stoned van de jetlag en een tikkeltje onder de indruk van de Aziatische drukte. De curry werkte kalmerend. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrunches aan huis
    PREMIUM
    Zeeland eet

    Axel, wanhoop niet, De Graanbeurs levert populaire paasbrun­ches aan huis

    Steeds meer restaurants gaan menu’s bezorgen en/of bieden ook afhaalmaaltijden aan. Initiatieven borrelen op om dat aanbod te bundelen. De nieuwe website zeelandeet.nl bijvoorbeeld geeft per regio een overzicht van wat restaurants, eetcafés, snackbars en cateringbedrijven aan bezorg- en afhaalmaaltijden aanbieden. De lijst is vele tientallen restaurants lang. In elke rubriek lichten we er eentje uit. Dit keer: De Graanbeurs in Axel.