Sous-chef Denny van der Reijnst dresseert de tataki.
Volledig scherm
PREMIUM
Sous-chef Denny van der Reijnst dresseert de tataki. © Sandra Schimmelpennink

Denny van Bries in Renesse is verzot op tataki: ‘Gasten likken het bord nog net niet af’

Zeeuws etenNu restaurants nog een poos de deuren gesloten moeten houden, blijft de PZC chef-koks een podium geven. Wel vullen we de rubriek Zeeland Eet in 2021 anders in. We vragen chefs hun signatuurgerecht te bereiden. Vandaag: Denny van der Reijnst van brasserie Bries in Renesse maakt tataki van tonijn.

  1. Intocht
    PREMIUM

    Intocht

    Het is al heel wat jaren geleden dat ik samen met de oudste Man mocht meevaren op de sinterklaasboot. We ontvingen destijds per post een brief van de sint zelf (die hebben we nog!) dus dat maakte het extra bijzonder. Het was wel uitkijken om dit Mannetje achter de schermen zo te positioneren dat hij niet zag dat de sint en zijn pieten zich nog aan het opmaken waren en zich voorbereidden op de intocht. Maar wat was het een feest om zo de stad binnen te varen en mee te zwaaien naar alle mensen die langs de kant stonden te zingen, springen en te zwaaien.
  1. De Harde Leerschool helpt jongeren om weer werkfit te worden
    Play

    De Harde Leerschool helpt jongeren om weer werkfit te worden

  2. Max voelt het: hij is geboren om muziek te maken
    Play

    Max voelt het: hij is geboren om muziek te maken