Volledig scherm
Waarom niet? Bij het strandleven bij de Zeester hoort ook 't inmiddels vertrouwde schip. foto Lex de Meester

De Zeester, Koudekerke

Tsjonge, we zijn niet de enigen die op een doordeweeksedag in april naar een strandtent gaan.

Maar het is dan ook drukkend warm en zelfs het verkwikkende zeewindje ontbreekt. Op het terras heerst een zomerse loomheid. De jonge bediende heeft geen last van de warmte. Hij houdt de stemming erin.

Wij kiezen voor gambastaarten en paling uit de Oosterschelde. Op de menukaart staat dat de paling (19,95 euro) op ouderwetse wijze gebakken is. Dat betekent in de boter en aan de kleur van de vis te zien op redelijk hoog vuur. De smaak is goed en het vlees mals. Het bakje sla bevat veel fruit, met ananas uit blik, en verse ananas, grapefruit, sinaasappel, en aardbei. Maar ook verschillende soorten sla, komkommerschijfjes, tomaat en ei.

De friet is helaas voorgebakken ingekocht en ook de sauzen zijn niet van eigen hand. In zomertijd is de aanloop te groot om zelf te schillen en snijden. Dat is de keuze van de kok. Maar hier wordt wel gekookt. De gambastaarten (16,95) zijn sappig en de knoflook en uien zijn goed aangebakken.

"Het idee is om binnen 16 minuten een hoofdgerecht te serveren. Maar hiernaast kun je ook goed eten", zegt Elian Simpelaar, "bij de Zeebries. Dan moet je wel iets meer tijd uittrekken."

Strandpaviljoen de Zeester,

Strandweg 1, 4371 PJ Koudekerke, 0118 552374. Dagelijks geopend, sluitingstijd afhankelijk van drukte. www.strandpavdezeester.nl

Prijs-kwaliteit: * * *

Bediening: * * *

Pro's: Op De Zeester kun je rekenen

Ze zijn altijd open voor hun vaste gasten. Contra's: Het paviljoen is niet gemakkelijk bereikbaar.

Trek gemakkelijke schoenen aan.

Conclusie: De Zeester is wel een wandeling waard. Familie Simpelaar is niet flauw met sla en fruit als bijgerechten. Ze willen de gast verwennen.